Ongelmia maalipinnan kanssa

Tekniikkaan ja virittämiseen liittyvää keskustelua. Tee-se-itse jutut, rakentelu- ja korjauskysymykset.
Avatar
Mafia
Viestit: 677
Liittynyt: 26.05.2003 22:05
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Ongelmia maalipinnan kanssa

Viesti Kirjoittaja Mafia »

Tervehdys,

ei ole automaalareille omaa forumia mistä kyselis niin ajattelin ihan pirruuttaan jakaa tänne 127:aa piinaavan ongelmani.

Auto on ruiskulla maalattu ihan automaaliliikkeen mustalla akryylimaalilla päälle 5 vuotta sitten ja ongelma on ollut oikeastaan koko ajan läsnä, ainakaan helpottanut se ei ole. Auto alunperin maalattiin, hiottiin ja fareclalla hinkattiin taas kiiltäväksi ja ongelmaa on esiintynyt siitä lähtien - ehkä aina vaan herkemmin ja pahemmin.

Eli:

Auto on musta ja maalipinta muuten OK - mutta siihen ilmestyy sateella hologrammimaisia läikkiä, ikäänkuin vesi syöpyisi maaliin. Ne lähtee kliinerivahalla / fareclalla tai vaikka autoglymin punaisella vahalla - mutta vaikka olis just vedetty vaha pinnassa ja kiilto kuin uutena, niin heti kun sataa - nuo läikät ilmestyy ja ne siis "syöpyy" maalipinnan sisään, eikä ole mitään perus veden kuivumisjälkiä. Ei lähde edes hinkkaamalla pois, ennenkuin taas vahaa tms.

Pinta lienee jotenkin huokoinen tai sitten on jotain kemiallista reaktiota. Mietin vaan, onko tullut kellään muulla vastaan ja miten on korjattu. Auttaisko lie jos pinnan vetää kokonaan vesihiomapaperilla ja lakkaa sitten päälle, nyt siinä on siis pelkkä akryylimaali ilman lakkaa. Tietty tuo ei ole paha kokeilu suorittaakaan lopulta, jos vaihtoehto on koko auton hiominen pellille ja uudelleenmaalaus kokonaan. Muuten kun vois riittää pelkkä karhennus ja lakka.. jos se vaan toimis

Tässä alla linkki muutamaan kuvaan, parissa näkyy vähän alkutilannetta kun aloin vetämään fareclalla kiiltoa takaisin pintaan. Maali oli mennyt jo ihan mattamustan näköiseksi tämän efektin myötä ( itseasiassa se ei ole ihan matta, vaan kiiltää jollain tapaa ihme kyllä - mutta on vahvasti tämän utuisen efektin peittämä )

https://photos.app.goo.gl/rJX4uh9c9mMV78xq7

Onko vastaavaa tullut kohdattua ja mitä lie vois kokeilla kun kiillotus ja vahat ei auta, helpoin olis karhennus ja lakkaa pintaan vai onko turha toivo?
http://www.fiat127.net
Sämpy
Moderaattori
Viestit: 7582
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Tuulos

Re: Ongelmia maalipinnan kanssa

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

Olenkin toisinaan miettinyt, onko sellainen hiottu ja uudelleen kiillotettu maalipinta teknisesti uuden veroinen. Ehkä tämä vastaa kysymykseen?

Tosin yleensä noissa jotka uutena kiillotetaan peilipinnalle onkin lakka päällä. En ole itse ikinä tuolleen kiillottanut 1-kerrosväriä niin en osaa sanoa johtuuko tämä siitä.

Sen tiedän että jos on liikaa liuotinta niin maalipinta jää huokoisemmaksi.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Vastaa Viestiin