Tunteeko joku tämän Lancian?

Yleistä keskustelua Lancioista, mielipiteitä, kysymyksiä (ei tekniikka) yms.
Alfieri
Viestit: 2
Liittynyt: 12.11.2006 00:40

Tunteeko joku tämän Lancian?

Viesti Kirjoittaja Alfieri »

Ciao!

Toin tällaisen opuksen Italiasta: "L' automobile italiana. Tutti i modelli dalle origini a oggi".

Siinä sivulla 464, 80-luvun Lanciojen joukosssa esiteltiin myös Prisma, joka olikin itselleni vähän harvinaisempi tuttavuus. Ties monennellako katsomalla huomioni kiinnittyi autoa esittävän kuvan maisemaan, joka oli aika ei-italialainen lumimaisema. Auton rekisterilaatta on peitetty, mutta sininen EU-tunnus näkyy. Näyttäisi vahvasti siltä, että kyseessä on FIN-rekisteröity auto: siis SUOMALAINEN.

Tämän kuvan tietoja ei ole kirjan liitteenä, vaikka siellä aika kattavasti kerrotaankin jokaisen kuvan lähde. Tunnistaako joku forumin lukijoista tämän Lancian?

Kuva

Onpa mielenkiintoista, jos italialaisesta autohistoriasta kertovaan kirjaan on päätynyt suomalainen La Prisma, muutoin kirjan kuvat ovat nimittäin pääosin italialaisista museoista ja autonvalmistajien arkistoista.
V.Jano
Viestit: 110
Liittynyt: 18.07.2006 19:17

Viesti Kirjoittaja V.Jano »

Moro. Itse kyselin samaa hieman aikaisemmin: klick. En tarkkaan tiedä, mitä jutussa on sittemmin tapahtunut - Prisman omistaja vissiin siis löytyi.

Maino kirja muuten!
Avatar
HPE
Viestit: 87
Liittynyt: 08.07.2004 06:45
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja HPE »

Tuo kuva oli taannoin LCF:n kotisivuilla käsittelemättömänä, eli nettikuvaksi poikkeuksellisen korkearesoluutioisena, linkitettynä kyseisen auton myynti-ilmoitukseen.

Kirjan tekijät ovat napanneet kuvan sieltä. Auton silloinen (kuvanottohetki) omistaja, samoin kuin kuvan ottaja, omistajan isä, olivat iloisesti yllättyneitä kuvan päätymisestä moiseen julkaisuun.
Alfieri
Viestit: 2
Liittynyt: 12.11.2006 00:40

Viesti Kirjoittaja Alfieri »

Siis auto on kuin onkin suomalainen!

Arvelinkin, etä kuvan alkuperä saattaisi tätä kautta selvitä. Mukavaa, että Italian autohistoriaan linkittyy tässä teoksessa suomalainenkin Lancia. Muuten kuvat ovat teoksessa tosiaan paljolti museo- ja promokuvia.

Seästän edellä olevaa lausuntoa teoksen mainioudesta: se on minunkin mielestäni mielenkiintoinen. Ei tietystikään yksittäisten mallien osalta kovin perusteellinen, vaikka sivuja onkin 672. Mutta italialainen autohistoria varsinkin ihan alkuaikojen osalta on täynnä tapahtumia ja innostunutta pioneerihenkeä. Ja koko maan "fiatisoituminen" on sitten taas oma episodinsa... Osaltaan myös autourheilu värittää italialaisella kiihkeydellä siviilimallejakin.... Ja jokainen, joka on kokenut Italian mutkatiet ja ahtaat kaupungit, voi nähdä, kuinka se heijastuu koko autoalan ideoihin ja pyrkimyksiin Italiassa (vrt. vaikka Saksan autobahn-ajattelu tai Ameriikan mukavuuspainotteiset autoihanteet...)

Lopuksi kiinnostuneille linkki, josta kyseinen teos on tilattavissa:

http://www.libreriauniversitaria.it/BIT ... a_oggi.htm
V.Jano
Viestit: 110
Liittynyt: 18.07.2006 19:17

Viesti Kirjoittaja V.Jano »

On muuten ehdottoman kannatava hankinta, vaikka italian kieli ei taipuisikaan.
Vastaa Viestiin