Patonkia imusarjaan topikki

Italomerkkeihin liittymätöntä keskustelua, aihe on vapaa.
kitkar745
Viestit: 389
Liittynyt: 20.11.2021 17:48
Paikkakunta: Tampere

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja kitkar745 »

Ehjää vehjettä ei voi korjata eikä kait kannatakkaan. Xanttu lähti kuten aina kun käänti virrat päälle ja odotti hetken tyyliin vyö kiinni ja radio päälle. Yhtä kylmä kun perjantaina jolloin ei tykänny lähteä.
Fiat stilo multiwagon 1.9 jtd actual120
Avatar
wellu
Viestit: 6212
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja wellu »

Ei jumalauta tätä paskan satamista.
Kävin asioilla ---> hajos ilmeisesti PA-säädin tai pumppu. Kulkee, huonosti. Liekkö se nyhtämisen oikea syy tossa (varmaan). Tän lisäksi muksu tuli kotia silmälasit kahdessa osassa. Toivottavasti koulun vakuutus korvaisi tuon. Saatana mulla leviää pää tähän kun yhtään mikään ei mene kohtuudella. :evil:

Soittas jo se s**tanan vakuutuskäsittelijä tosta välillisestä kehitysavusta. :evil:


Jos joku ihmettelee, miksei piazza-are -kokoontumiseen ole tullut lisätietoa pysäköinnistä, niin en just nyt uskalla ajaa sinne katsomaan viimeisintä tilannetta. Siihen kello 16 hyydyttää ton lossin keskelle Jyväskylän vilkkainta risteystä, niin ei varmana saa ainakaan työntöapua.
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
Luigi
Viestit: 9565
Liittynyt: 17.10.2004 13:33
Paikkakunta: Huruslahden harmaa helmi

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Luigi »

Kannattaa varmaan vielä vilkaista niitä johtoja, jos siellä joku kipeää ottanut ottaa maihin tms.
If it ain't broke, you're not trying hard enough.
MultiplaJTDmies
GFF
Viestit: 1327
Liittynyt: 22.01.2010 12:05
Paikkakunta: Päijät-Hämeestä pohjoiseen

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja MultiplaJTDmies »

viiat kirjoitti: 22.03.2023 22:33

Noita sähköstaattisia kaiuttimia on monenlaisia ja joillekkin niistä on tosiaan ominaista, että impendanssi laskee hyvin alas joillakin taajuuksilla, eli vahvistinta alkaa ns. "närästämään".
Kuten tuossa linkkaamassani linkissä olevassa mittaustuloksessa näkyy, niin tuon mallin audiostaticin impendanssidippi on yli kymmenessä kilohertsissä ja varsin kohtuullinen reilut viisi ohmia. Tuo vaihehommeli onkin sitten oma juttunsa ja alle sadassa hertsissä alkaa jo olla tuota vaihekulmaakin reilummin, joka myöskin närästää vahvistinta, joskin impendanssi huitelee jossain taivaissa, joten no problem.
Omissa pömpeleissä dippi on jotain 2 - 3 ohmia, reilulla vaihekulmalla ja bassotaajuuksilla. Ovat tavallaan tunnetut vaikeasta kuormastaan vahvistimelle..
Emmää näistä mitään syvällisempää oikeasti tajua, ihan perus sähkötekniikkaa, enkä siitäkään tajua sitä vähääkään..
Staatit olisi joskus itsekkin kiva omistaa ja välillä käytettyjen staattien tarjontaa tulee tutkailtuakin..
Toistaiseksi on riittänyt nuo vastaavalla periaatteella toimivat kuulokkeet..

Suosittelen muuten hieman tutkimaan noita kaiuttimiasikin, noissa kun on ollut jonkinasteista ajan hampaan puremaakin havaittavissa.
Kannattaa hieman googlailla, niinkuin nykyään on tapana. :D
Joku joskus jossain foorumilla mainitsi jonkin materiaalin murenemisesta ajan kanssa ja on noita uudelleen kalvotettukkin kait ihan täällä härmässäkin.

Tuo 30v päätevahvistimelle on jo kunnioitettava ikä ja esim. virtalähteen kondensaatorien arvot ovat saattaneet olla "speksien" ulkopuolella jo tovin aikaa. Tai sitten ei. Nuokin kait kasailtiin aikoinaan vähän premiummista nippelistä.
Oma vahvistin on joku 35 vuotias ja huoltaahan tuo pitäisi ennen kun jotain vehkeestä antautuu. Huoltoa odottelemassa tuossa myöskin -78 viritinvahvistin, jonka ääni on hunajaa, mutta ei oikein enää uskalla käyttää ennenkuin vehje on tarkastettu ja huollettu, ettei hajoa tai jotain hajota.

Allekirjoitan täysin kokemuksesi auditiivisesta naminamista herrasmiesjazzin parissa 8-)
Kun ääni tavallaan irtoaa kaiuttimesta, ollaan kotona musiikin kuuntelemisen syvimmässä ytimessä :mrgreen:
Enkä sitä sellaisenaan edes pidä minään hifistelynä, se on vaan semmosta vähä diipimpää musan kuuntelua.

Eniveis, floodaan jo toista ketjua näillä hifilätinöillä, joten antaas olla tältä erää taas vaihteeksi.


Huonossa jotain hyvääkin: "vain" pääte hyytynyt! Sain huolella kokeiltua laitteiston, kaiuttimet ehjät, etunen myös, mutta pääte aivan pimeä (virta päällä ei minkäänlaista elonmerkkiä, mutta ei onneksi "sähkön haisujakaan"). Nätisti toimi viritinvahvistimellakin elektrostaattipari. Joten eikun kiikuttamaan pääteastetta osaajalle.....
50 vuotta ja 127:sta Panda-"Nallukan", "Uuno(je)n", Zastava 1100:n, Ritmon, Tipo(je)n ja Punto(je)n kanssa Multiplahan ynnä Y10:iin, Musaan sekä uuteen Ypsiloniin!
kitkar745
Viestit: 389
Liittynyt: 20.11.2021 17:48
Paikkakunta: Tampere

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja kitkar745 »

Mikä ihme siinä on ettei niitä autojen takavaloja saada päälle. Pikkasen hirveetä kun ei edessä menevää näy ja sit siihen tuikkaa joku valoton viä väliin.
Fiat stilo multiwagon 1.9 jtd actual120
mauricio
Viestit: 684
Liittynyt: 01.09.2019 21:12

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja mauricio »

Niin sitä on taas liikenteessä sattunut ja tapahtunut. Helppo viisastella näin, sanonpahan vaan että pakkoko on ihmisten ajaa jonossa ja liian lähellä tuhatta ja sataa.
Avatar
Aero
Viestit: 316
Liittynyt: 24.02.2016 23:16
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Aero »

^Pöperökeleillä moottoritiet on pahimpia, ainakin minä pysyn niiltä pois kun sekä näkyvyys että pito on heikko. Ei voi (eikä saa) ajaa kovaa kun ei näe tarpeeksi eteensä, mutta ei myöskään uskalla ajaa turvallista vauhtia, kun takasumarikaan ei näy tarpeeksi ettei monet jästipäät olisi kumauttamassa perään, eikä sieltä tartte kuin yhden osua.

Pöperökeleillä pikkuteille, varmemmin perille. Se on sellaista tämä nykypäivän teholiikenne.
Vahvasti eurooppalaisperustaisen käyttö- ja harrastekaluston moottorileluharrastaja.

Alfa Romeo 159 V6 Q4 Berlina *2 // Ferrari 348TB // TVR 350i DHC // Triumph Daytona 955i // Fiat 580 DT
Sämpy
Moderaattori
Viestit: 8370
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Renko

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

Tuli eilen käytyä Tampereella pyörimässä (kaupoissa, ei tiellä). Yhtäläinen ongelma molemmat ääripäät, joiden ei pitäisi tuossa keleissä lähteä liikkeelle omalla autolla lainkaan. Eli ne, joiden ajotaito riittää huonossa kelissä vain 40-50km/h oli sitten maantie tai moottoritie. Ja ne, joille kaikki on kesäkeliä eikä vauhtia tarvitse laskea lainkaan koska se on heikkouden osoitus. Ja tietenkin ne, jotka pimeällä vesitihkulla saavat takasumarin päälle häikäisemään takanatulijaa, mutta päiväpyryssä eivät edes takavaloja.

No ei tuossa mitään, en ole itse ikinä kaihtanut mitään säitä kun vaan ajaa sään mukaan. Motaria mentiin ja suuri osa vasenta kaistaa, kun vaan pitää turvavälin, lukee tietä ja ajatukset siinä mitä tekee. Hämeenlinnassa oltiin ilmeisesti himmailtu mutkassa olevan rampin takia jo motarilla kävelyvauhtiin, niin oli tullut aamusta kolarisuma ja yksi auto kilkattu kaiteen päälle. Tuossa on hyvällä kelilläkin ongelmia, kun ramppiin menijöitä pelottaa ja jarruttelevat liian aikaisin, ajattelematta että ovat moottoritiellä ja takaa tullaan sata lasissa ja on vielä mutka ja kun osa ei käsitä mitä turvaväli tarkoittaa. Hyvin on nekin tilanteet välttänyt kun lukee liikennettä edellä ja on valppaana, eipä tuolla tien päällä ole tuntunut oikein koskaan siltä että olisi pitänyt jäädä kotiin, paitsi ehkä silloin 20 vuotta sitten kun kävi Helsingissä töissä ja liikennettä on niin paljon että oma toiminta ei aina riitä. Muistan senkin aamun kun umpipyryssä madeltiin kolmostiellä kehäkolmosen kieppeillä ja vasenta kaistaa laskettiin täysiä menemään mitään näkemättä. Puoli tuntia myöhemmin siinä rytisi samoin kuin muillakin sisääntuloväylillä ja ainakin yksi kuoli kun nousi autostaan ja takaa tultiin vielä rytinällä samaan kasaan.

Edes se kun nukahtanut mersukuski tuli kuskin ovesta sisään 5 vuotta sitten ei jättänyt isompia pelkoja. Vaikkei eilisessäkään matkakiesissä ole abseja tai turvatyynyjä.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Avatar
wellu
Viestit: 6212
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja wellu »

^Sämpyn ja Aeron kanssa kyllä samoilla linjoilla. Kelin mukaan kun ajelee, ei ole ongelmia, mutta kyllä tulee nykyisin usein käytettyä sivuteitä kaikennäköisten töhöjen vuoksi. Ihan kesät talvet.
Ja tulee kieltämättä usein huonossakin kelissä ohitettua koko letka, jos pidemmällä ei näy seuraavaa letkaa. Siellä possujonon keskellä sutiessa pelottaa, että joku hyppää reppuselkään. Toki jos mahdollista, niin vetää vaikka sivuun ja jatkaa sivuteitä. Mielummin istuu vaikka tunnin pidempään autossa, kuin stressaa siellä pööpöjen keskellä.

Vakuutuskäsittelijä soitti, ei mennyt vääntämiseksi eivätkä edes harkinneet lunastamista. Huh... Heti ensimmäiseksi pahoitteli, kun on yhteydenotto kestänyt ruuhkan vuoksi. Siinä hetki käsittelijän kanssa kun rupateltiin, kyseli hän myös minulta, että onko katalysaattoria jo löytynyt tai onko ideoita miten asia ratkaista jos ei ole. Kuulemma monien asiakkaiden kanssa tilanne on jo se, että autot seisovat korjaamoilla, kun varaosia ei ole saatavilla (katalysaattorit myyty loppuun monesta paikkaa). :shock: Heille tulee kuulemma päivittäin kymmeniä kattivarkauksia käsittelyyn, saatana. :evil:
Eilen lähti tuosta 400m päästä parkkipaikalta yksi Golf ilman katalysaattoria liikenteeseen. Yksi siviilipoliisi pyörimään tänne viikoksi, niin tekijät on tallessa.

Nyt pitää odotella toisen vakuutusyhtiön puhelua noista kakaran silmälaseista. Se onkin pohjola, jonka kanssa ei ole ikinä mikään mennyt kohtuuvella, joten vääntöön pitää ainakin henkisesti varautua... :roll:
Minkä huollan, sen korjaan...
mauricio
Viestit: 684
Liittynyt: 01.09.2019 21:12

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja mauricio »

Ihminen on autoilun heikoin lenkki. Kallansilloilla on aiemmin rytissyt ja siihen ei tarvittu kuin hetkellinen lumipyry. Ihmiset vaan ajaa tuhattasataa vaikka eivät näkisi eteenpäin.
Avatar
wellu
Viestit: 6212
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja wellu »

mauricio kirjoitti: 28.03.2023 11:30 Ihminen on autoilun heikoin lenkki. Kallansilloilla on aiemmin rytissyt ja siihen ei tarvittu kuin hetkellinen lumipyry. Ihmiset vaan ajaa tuhattasataa vaikka eivät näkisi eteenpäin.
Tuo kallansillat on kyllä omituinen paikka. Vähän sakeampi hyttysparvi kesäillassa ja siellä rytisee. :lol:
wellu kirjoitti: 28.03.2023 09:44 Nyt pitää odotella toisen vakuutusyhtiön puhelua noista kakaran silmälaseista. Se onkin pohjola, jonka kanssa ei ole ikinä mikään mennyt kohtuuvella, joten vääntöön pitää ainakin henkisesti varautua... :roll:
Eikä mennyt tälläkään kertaa.
Soittivat ja kysyivät, että onko tullut fyysisiä vammoja, johon vastasin että naarmu ihon pintaan. Jatkokysymys, että oletteko käyneet lääkärissä tai kouluterveyden hoitajalla. Tähän vastasin, että "Ei olla, kun meitä ohjeistettiin ettei tarvitse, ellei vakuutusyhtiö pyydä".
Vastaus: "Joo, no tässä on tämmönen juttu, että kun kyseessä on silmälasit eikä ole tullut lääkärin hoitoa vaativia vammoja, me emme korvaa silmälaseja".
Hetken ihmeteltyäni toistin tämän ohjeistuksen minkä olin saanut ja kysyin josko lapsi kävisi huomenna tuon naarmun näyttämässä terkkarilla.
"Valitettavasti kun asia on nyt kerrottu teille, niin jälkikäteen ette voi enään hakemusta muuttaa. :) "

Tuossa vaiheessa repes henkselit. Hetken siinä auoin päätäni ja ihmettelin, että vielä pari vuotta sitten vastaavanlainen tapaus hoidettiin tasan tällä tapaa kuin nyt ja silloin ei ollut mitään ongelmaa ja ettei tämä vittu voi olla mitenkään minun ongelma, kun olen tehnyt just kuten on pyydetty. :evil:

Jotakin se käsittelijä siellä änkytti ja sovittiin, että molemmat selvittää asiaa. Soitin takaisin koulusihteerille, joka tuon ohjeistuksen minulle antoi, 32 kertaa kunnes vastasi. Hän oli aivan ihmeissään, koska tuo miten toimittiin on juuri se vakuutusyhtiön antama ohjeistus ja näin on useammatkin silmälasit hoidettu yhtiön kanssa. Tarkisti sen ohjeistuksen vielä puhelun aikana.

Noh, hänkin nyt selvittelee asiaa. Sitten vakuutusyhtiö soitti minulle vielä uudestaan ja sanoi "Kun kerran on tämmöinen vahinko käynyt, että teitä on neuvottu väärin, niin mikäli toimitatte terkkarin lausunnon asiasta, voimme tehdä poikkeuksen ja käsitellä asian vielä uudelleen".
Kysyin: "eli niitä vakuutusehtoja ON muutettu kaikessa hiljaisuudessa tässä lähihistoriassa? Ette te muuten ottaisi muiden munauksista vastuuta?"
Taas oltiin hiljaa toisessa päässä. Noh, pääasia että asia etenee ja toivottavasti nuo nyt tajuavat jatkoa ajatellen selvittää nuo ohjeensa keskenään.


Täsmennyksenä asiaa pohtiville, ikinä en edes hermojen palaessa mene henkilökohtaisuuksiin. Nyttenkin molemmille henkilöille totesin, etten minä heille ole hiiltynyt, vaan jossain on joku munannut ja minä joudun omaa aikaa sen munauksen takia käyttämään. Lopuksi tottakai hyvät viikonjatkot, kuten kuuluu.
Minkä huollan, sen korjaan...
kitkar745
Viestit: 389
Liittynyt: 20.11.2021 17:48
Paikkakunta: Tampere

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja kitkar745 »

Wc pönttö. Kyllä, ido seven se ja sen huuhtelu niin ettei seuraavalle tule ikävää hetkeä sen muodossa ettei pönttö vedä ei voi välttää oikeen millään kun ei puhe mene perille.

Tuohon jos laskee kaapelin ja vetää papereineen alas, ilman että antaa säiliön lähes tyhjäksi on tukos varma.

Että mua korpee itteni toistaminen ja viä aikusille ihmisille pitää sanoo et vedä se pönttö kunnolla. Mut ei. Saakelin saakeli.
Fiat stilo multiwagon 1.9 jtd actual120
Avatar
Nipa
GFF
Viestit: 3393
Liittynyt: 28.04.2003 23:05
Paikkakunta: Askola

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Nipa »

Pönttö vetää, viemäri ei. Ensimmäinen 50 cm on pönttöä. Loput viemäriä.
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
kitkar745
Viestit: 389
Liittynyt: 20.11.2021 17:48
Paikkakunta: Tampere

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja kitkar745 »

Nipa kirjoitti: 31.03.2023 23:55 Pönttö vetää, viemäri ei. Ensimmäinen 50 cm on pönttöä. Loput viemäriä.
Just kuvattu ja hoonattu vaikkei muoviin mikään tartu. Kaikki meni perseelleen kun tuo pönttö uusittiin.
Fiat stilo multiwagon 1.9 jtd actual120
Sämpy
Moderaattori
Viestit: 8370
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Renko

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

Vaivihkaa Ido 59 siihen tilalle. Ai niin muttaku pitää säästää vettä, koska direktiivit ja EU...

Tosin mulla on nykyisin kompostikäymälä. Paikalliset tankkiautoilijat saa etsiä liiketoimintansa muualta.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Vastaa Viestiin