hors-sujet

Italomerkkeihin liittymätöntä keskustelua, aihe on vapaa.
Avatar
väisänen
Viestit: 4898
Liittynyt: 11.03.2006 19:29
Paikkakunta: Mynämäki Alkon vieres

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja väisänen »

Kaatopaikalla kävimme viemässä jotain ylimääräisiä rojuja. Siinä samalla tyhjäsimme traileriperäkärryn betonisilpusta ym kivestä. Otimme trailerille multaa vajaat 700 kg. Vääntyi akselit poikki kun käänsin kärryn jyrkästi. No tyhjensin kärryn lapiolla siihen pihalle ja kävelin kaatopaikalle. Kysyin että kelpaako keleen traileri. Kyllä kelpasi. Pääsimpäs eroon sitten siittäkin pihan rumennuksesta ja ihan ilmaiseksi vielä :lol:
Jossainkohden ilmeisesti ostettava uusi kärry tai sitten iso rintteri ja askartelee rintteriin jonkinmoisen vaihtolavan autoon sisälle. En tiiä, en ole uuden tavaran immeisiä mutta vanhojen paskojen kanssa saa painia yömyöhään viikosta toiseen ja ei ne kunnollisiksi tule edes rahalla...
-Cause my mouth's writing checks that my ass can't cash

-Fiat Croma
-Fiat Uno Fire
-Ja ehkä pian myös turpo uunoilua.
Avatar
Wesulius
GFF
Viestit: 5128
Liittynyt: 10.04.2003 17:17
Paikkakunta: Mynämäki mettäs.

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja Wesulius »

väisänen kirjoitti:Kaatopaikalla kävimme viemässä jotain ylimääräisiä rojuja. Siinä samalla tyhjäsimme traileriperäkärryn betonisilpusta ym kivestä. Otimme trailerille multaa vajaat 700 kg. Vääntyi akselit poikki kun käänsin kärryn jyrkästi. No tyhjensin kärryn lapiolla siihen pihalle ja kävelin kaatopaikalle. Kysyin että kelpaako keleen traileri. Kyllä kelpasi. Pääsimpäs eroon sitten siittäkin pihan rumennuksesta ja ihan ilmaiseksi vielä :lol:
Jossainkohden ilmeisesti ostettava uusi kärry tai sitten iso rintteri ja askartelee rintteriin jonkinmoisen vaihtolavan autoon sisälle. En tiiä, en ole uuden tavaran immeisiä mutta vanhojen paskojen kanssa saa painia yömyöhään viikosta toiseen ja ei ne kunnollisiksi tule edes rahalla...
Tää on kyllä ihan totta , sitte kun oot siottanut 2x uuden hinnan ni tajuat , että uusi olis ehkä ollu halvempi ja olis jääny noin 5000h vapaata aikaa.
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja wellu »

Wesulius kirjoitti: Tää on kyllä ihan totta , sitte kun oot siottanut 2x uuden hinnan ni tajuat , että uusi olis ehkä ollu halvempi ja olis jääny noin 5000h vapaata aikaa.
Tän takia kaveri kysellyt tarjouksia nyt useamman kuukauden erilaisista uusista pikkukinnereistä. On autoasentaja ja inhoaa uusien autojen "suunniteltuja vikoja", mutta todennut vaan että vanhojen paskojen kanssa menee koko elämä kaikennäköisten osien rassauksessa ja osien metsästyksessä. Uudella "vaan ajaa ja huoltaa".

Tottahan tuo, valitettavasti. Tuntuu, että 90-luvun autot on laadullisesti parempia kuin 2000-2010 autot, mutta ne alkaa loppumaan. Sitten varsinkaan persaukisena velkakammoisena nilkkinä ole rahkeita mihinkään 2010 jälkeen valmistettuun, joten olkoon.
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
väisänen
Viestit: 4898
Liittynyt: 11.03.2006 19:29
Paikkakunta: Mynämäki Alkon vieres

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja väisänen »

En tiiä. Itsellä olisi vieläkin marea jos appiukko ei olisi tuota cromaa meille rahoittanut :lol: köyhää on :cry:

Söin muutaman kirsikan puutarhasta. Kieli alkoi turvota. Otin asiakkaalta saatua konjakkia vastalääkkeeksi, auttoi. Keitän siis kahvia ja nakkelen siinä sivussa konjakkia hetulaan. Toki vain lääkkeeksi (niin aina).

Jengillä on pääsääntöisesti paska suhde alkoholiin (absolutisteille ja muille vähän juoville nostan hattua). Selitellään että vain kalja pari otetaan tuossa ja todellisuudessa pullotolkulla ja viinaa päälle. Miksi pitää valehdella!
Itse otan nyt mukinpohjan tai toisen tai kolmannen konjakkia mutta siihen saa loppu. Kaadan viemäristä alas jos pullonhenki alkaa määräämään. Eikä siinä valehdella saa tällaisissa asioissa mutta sillä ei tee kuin itselle hallaa. Toki jos vetää viinapäissään toisia turpaan niin ei hyvä, itsehän harrastan selvänä asiakkaille raivoamista ja käsirysyä :lol:
-Cause my mouth's writing checks that my ass can't cash

-Fiat Croma
-Fiat Uno Fire
-Ja ehkä pian myös turpo uunoilua.
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja wellu »

Välillä sitä miettii, että mitähän litkua sitä pitäisi haistella/maistella/nuoleskella/laskea suoneen/valella iholle, että pää kestäisi tätä jokapäivästä paskaa mitä esim. tiedotusmedia työntää joka helvetin "eetteristä" (mikä vitun eetteri? Eikös se ole jokin liuotin??). Ralliharrastajana (ja siitäkin ulos potkittuna) kuunnellut ralliradiota ja seurannut tota tuoksintaa täällä Jyskälän suunnalla.

Meinasi katketa suoli, eiku suoni kun kuulin rakkaan pääministerimme Antti "vappumarkka" Rinteen haastattelun suorassa lähetyksessä. Rinne oli käynyt Toi-otan pilttuussa keskustelemassa vuoden 2022 FIAn aikomuksesta tuoda hypriiitit ralliin, jota Rinne kommentoi (suorassa) haastattelussa näin:
"On se hienoa, että täällä harrastuspuolellakin otetaan ympäristöasiat ja maapallon lämpeäminen vakavasti!".

Harrastus...? Harrastus?! MIKÄ VITUN HARRASTUS?! Nuo muoviluodeissa istuvat haalarijepet tekevät TYÖTÄÄN, heidän titteli on AMMATTIURHEILIJA. Ei jumalautavittuhelvetti mitä touhua. Suomessa arvostus ihan kaikkea pärisevää kohtaan on täysi nolla. Ihan yhtä urheilijoita on kuin vaikkapa yleisurheilijat tänäpäinävä.

Noi perkeleen pippalot tottakai pumppaa sitä kaikkien pelkäämää CO2 myrkkyä taivaalle. Duada... Väitän, että muut isot yleisurheilutapahtumat tekevät ihan samoin. Itseasiassa ihan kaikki "hypetystä" (eli vissiin fanitusta...?) aiheuttava tekee samoin.

Vaimon tuttu, oikein keskaria näytti ralliautoille ja otti selfien someen, "saastuttamista vastaan". Tekisi mieli kysyä tältä some-työttömältä (on siis tämmöinen itsestään päivittäin kymmenittäin nettiin selfietä lataileva nai....henkilö, joka ei töihin mene kun on niin kurjaa), että jospa lopettaisi sometuksen ja hukkuisi järveen. Googlen ymsjne kaikkien palveluiden serverit "eivät päästä mitään" ja hengittäminen tuottaa CO2.

Lopetetaan kaikki, tapetaan kaikki. Maapallolla on hyvä olla, kun täällä ei muodostu mitään kaasua tms. ilmakehään.

Ihme kaksinaismoralismia. Jos ketään ihan aikuisten oikeasti kiinnostaisi ympäristö, niin kaikki kertakäyttöpaska kiellettäisiin ihan samointein. Mutta eihän se käy koska pisnespisnes tjsp. huuhaapaskaa. Anteeksi eiku kaksinaismoralismia, eiku ******** eiku...


Taas hyvällä moraalilla odotellaan koulujen alkua. Koska kilahtaa seuraava "WWF:n tarjoama teemapäivä" kalenteriin, pääsee tämän patoutuneen vitutuksen oksentamaan wilmaan, daisynettiin tai jonnekkin muuhun päin vittuja toimivaan välityspalvelimeen, joka on siis jonkinlainen internetin yli toimiva viestinvälityskanava, "reissuvihko", nykyään lasten vanhemmille. Nuo sivut on aina koodattu ihan päin helvettejä, ne ei toimi, viestit ei mene perille jne, mutta teknisen tuen mukaan niissä ei ole mitään vikaa. Ne on "kilpailutettu" lain mukaisesti, mutta kummasti tuntuisi aina samat tahot olevan noiden paskaviritysten takana. Taitaa kilpailutus olla uusi nimi saunan lauteille/hyvälle veljelle.

Hyvä veli, alkaa oma etunimi vituttamaan pikkuhiljaa.
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
viiat
Viestit: 342
Liittynyt: 28.10.2004 16:16
Paikkakunta: Jkl

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja viiat »

Juo olutta, sen hiilijalanjälki on kuulemma yksi pienimmistä mitä voi nesteenä kaupasta ostaa.
Eli kaupasta olutta, ei maitoa, limpparia, mehua tai mitään muutakaan juotavaa vaan olutta.
Auttaa närästykseen ja ilmastonärästykseen. Ehkäisee myös vossiilisten polttoa, sillä päissään ajeleminen on kriminalisoitu.
Eli pelasta maailma, itsesi ja tulevat sukupolvet, juo olutta ja hipit tekee aaltoja.
Tarpeeks kun juo olutta, ei närästä se vappumarkkapellekään. Tosin siihen tarvitaan aika paljon olutta.
Mitä isompi vika, sitä isompi leka!
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja wellu »

viiat kirjoitti:Tosin siihen tarvitaan aika paljon olutta.
Merikontillinen? :mrgreen:

Tosiaan, kauramaidot yms. vinkuheinälitkut ovat viimevuosina nousseet suosioon arvaamattomaan, koska "egolokinen ja jotenkin niin terveellinen vaihtis!". Pahimmillaan se paska on vielä lennätetty/laivatty/AJETTU!?/teleportattu tänne jostain toiselta puolen suomea.

Samaan aikaan siellä kaupassa myydään kotimaista tuotetta ja vaihtoehtoa, joka tukee maataloutta. Olutta.

Hmm....

Hmmm....

HMMMM......

...eihän se voi olla ratkaisu koska ilmastonmuutos?

Alan perkele perustelemaan ihan kaikki pieleen menneet asiat ilmastonmuutoksella tästälähin. "Miksi minun sukassa on reikä?" -se on se ilmastonmuutos. "Miksi vessapaperi loppuu aina minun vuorollani?" -se on se ilmastonmuutos. "Miksi en saa kutsua itseäni mieheksi?" -se on se ilmastonmuutos.

Tästä:
kauramaidot yms. vinkuheinälitkut ovat viimevuosina nousseet suosioon arvaamattomaan, koska "egolokinen ja jotenkin niin terveellinen vaihtis!". Pahimmillaan se paska on vielä lennätetty/laivatty/AJETTU!?/teleportattu tänne jostain toiselta puolen suomea.
Tulin oikein raivoisasti tuolla siivouskaapissa majailevaan Mieleen, että eilen tätä mietiskelin vaimon kanssa. Kävimme evästämässä eräällä laavulla, joka on historiallisesti merkittävällä tontilla. Otimme eväiksi kuivattuja hedelmiä ja leipiä, koska avotulentekokielto.
Siinä murkinoidessa kiinnitin huomion noiden kuivattujen hedelmien, jotka ulkomuodoltaan muistuttivat rypistynyttä kivespussia enemmän kuin mandariinia, paketointiin.
"Tämän tuotteen valitsemalla tuet työtä ilmastonmuutosta vastaan". Aha, vai niin. Mietitäänpäs, korissa on reissumiestä 6 siivua ja Rainbow:n paahtoleipää kuusi siivua. Siivujen päällä on kuudessa kaksi siivua suomessa kasvanutta tomaattia ja kuuden päällä muutama siivu espanjalaista paprikaa (koska prismanperkele ei myy vastuullisesti tuotteitaan!). Näiden päällä on Rainbow:n juustoa, kaksi siivua jokaisen leivän päällä (suomessa tuotetusta maidosta suomessa tehtyä juurstoa).

Olen ympäristökriminaali! Koska syön jumalauta leipää ja edm. tuotteita tyytyväisenä. Kaikki mahdolliset "oppaat" ja moraaliraamatut liputtavat noiden kuivien nyyttien puolesta.

Aloin siinä pohtimaan:
- Niiden nyyttien pakkaus oli muovia, joka ei ollut suoraan kierrätettävää muovia. Sitä oli yhdessä 250gr paketissa enemmän, kuin leipien paketeissa yhteensä
- Ne nyytit on rahdattu tänne suomeen ihan pirun kaukaa. Toki paprikakin oli, mutta yksi paprikamix-pussukka sisältää enemmän syötävää kuin nyyttinyytti

Mitä*****häh? Miksi ikinä kukaan ei tunnu ajattelevan alkulähdettä? Esimerkiksi tuo koulu... Sieltä kun tuli viime talvena kotia viesitä, että koulumme alkaa panostamaan kasvispainoitteiseen ruokavalioon tukeakseen ilmastotalkoita. Okei, lähetin heti palautetta ja vastakysymyksen, jossa vaadin tuon rehun olevan vain lähituotettua, koska sen tuotteen koko elinkaaren (pellolta pöytään) ympäristökuorma pitää huomioida.

Ja kas kummaa en saanut vastausta... Kuten yleensä ikinä en saa, tai sitten suututaan.


Yleensäkin tuo elinkaariajattelu on aivan hukassa. Puhutaan vain esim. jonkin hilavitkuttimen "egolokisuudesta" sen käytön aikana, unohtamalla koko muu ympäristökuorma ihan kokonaan. Tottakai jokin "energiaa säästävä perseensuristin" on varmasti ympäristölle ystävällisempi tuote, kuin se 30-vuotias upo, jos se kestää riittävän pitkään kuollettaakseen sen valmistusmenetelmänsä (tämähän on vain laskennallinen arvo, todellisuudessa mitää kuolettavuutta ei ole, koska se paska on mitä on tehty). Mutta eihän ne kestä... Kodin elektroniikka kodinkoneista sähköhammasharjaan (ihan turha keksintö) kestää ehkä max. 2-3 vuotta, eikä normaali kuluttajalle myydä missään esim. teollisuuspesukonetta. Koska elämme illuusiossa, eikä lampaat osaa vaatia parempaa. On tärkeää, että se "mikälie" -pesukone osaa puhelimeesi kirjoittaa viestiä, että nyt olis pyykit puhtaat, itsehän sitä ei voi mennä tarkistamaan. Mitään väliä ei ole sillä, kuinka hyvin se hilavitkutin sen oman työnsä hoitaa.

Tällähetkellä tuolla pesuhuoneessa jauhaa 5-vuotta vanha pesukone, joka on ollut kuljetusvaurion takia "hylkynä" ensimmäiset 3 vuotta käyttämättömänä. On A+ luokan pesukone, joten minä ajattelin "UPEAA!". Se on 7kg:n kone, jossa nyttenkin pyörii tuo määrä pyykkiä. On nyt veivannut 2 tuntia 53 minuuttia, eikä ole kolmivaiheisen ohjelman ensimmäistä vaihetta pidemmälle päässyt. "Säästää vettä", onneksi meillä on suomessa siitä pulaa...
...ainiin, ala-asteella sanottiin (oikeasti), että meidän pitää säästää vettä koska afrikassa on kuivaa. Kyseenalaistin tuon nuoren opettajanaisen omilla 9-10 -vuotiaan "aivoillani" ja pääsin rehtorin puhutteluun... Hienoa suomi! Vuotta myöhemmin kyseenalaistin opettajan kertoman sadun seitsämänpäivän luomistyöstä, koska tieteenkuvalehden artikkeli liittyen alkuräjähdykseen vaikutti uskottavammalta. Tälläkertaa en joutunut rehtorin puheille, vaan sinne meni oma äitini.... :lol:

Joka ikisen asian kohdalla pitäisi miettiä kokonaisuutta. Oli se sitten vaikka paskapaperia. "Mihin tämä on?" -perseen pyyhkimiseen. "Vaikuttaako toimintaan paperin tuoksu?" -ei. "Paperin karheus?" -marginaalisesti.
- Ei niin voi tehdä, koska ilmastonmuutos.
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
viiat
Viestit: 342
Liittynyt: 28.10.2004 16:16
Paikkakunta: Jkl

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja viiat »

Ekologisuudesta onkin tullut egolokisuutta. Kuluta vastuullisesti, ekologisesti, kuten naapuri, tms kunhan vain kulutat. Mahdollisimman paljon. Talous tykkää ja on töitä. Töitä pitää olla, että voit kuluttaa. Vaikka velaksi.
wellu kirjoitti: Lopetetaan kaikki, tapetaan kaikki. Maapallolla on hyvä olla, kun täällä ei muodostu mitään kaasua tms. ilmakehään.
:mrgreen:
Sanotaan, että jos kaikki eläisi kuten me, tarvittas neljä maapalloa. Ok.
Entäs jos eläisi kuten meidän kansanedustajat, eli ajaa vaikkapa parin sadan metrin siirtymät taksilla, koska rankka ajatustyö on rapauttanut ne perseestä roikkuvat pulkannarut siten, ettei ne enää kannattele vyötärölle kiertynyttä egologisesti säilöttyä energiavarastoa edes tuollaista matkaa, niin paljonko niitä maapalloja tarvittaisiin?
Riittäisikö neljäkymmentä?
Tuo lainauksen urakka pitäisi siksi aloittaa ilmastollisista syistä arkadianmäeltä. Mikäs muuten on ihmisen koko elämän hiilijalanjälki.
Paljonko pitäis kylmätä jengiä, että saatas hommat palanssiin?

Tietysti hommanhan voipi nähdä niinkinpäin (tilastot on jänniä, kun niitä vähän pyörittelee), että jos muualla oltas oikeasti niinkuin täällä, olisi maapallon väkiluku alle 1.5 miljardia ja sitten tarvittaisiin vain vajaat 0.5 maapalloa, eli kulutusjuhlat voisivat jatkua huoletta vielä piiitkään ja tahtia olisi vara jopa kiristää.
Se kiinalainen menestystarina, eli yhden lapsen politiikka pakolliseksi joka maailman kolkkaan :mrgreen:
Mitä isompi vika, sitä isompi leka!
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja wellu »

viiat kirjoitti:Ekologisuudesta onkin tullut egolokisuutta. Kuluta vastuullisesti, ekologisesti, kuten naapuri, tms kunhan vain kulutat. Mahdollisimman paljon. Talous tykkää ja on töitä. Töitä pitää olla, että voit kuluttaa. Vaikka velaksi.
wellu kirjoitti: Lopetetaan kaikki, tapetaan kaikki. Maapallolla on hyvä olla, kun täällä ei muodostu mitään kaasua tms. ilmakehään.
:mrgreen:
Sanotaan, että jos kaikki eläisi kuten me, tarvittas neljä maapalloa. Ok.
Entäs jos eläisi kuten meidän kansanedustajat, eli ajaa vaikkapa parin sadan metrin siirtymät taksilla, koska rankka ajatustyö on rapauttanut ne perseestä roikkuvat pulkannarut siten, ettei ne enää kannattele vyötärölle kiertynyttä egologisesti säilöttyä energiavarastoa edes tuollaista matkaa, niin paljonko niitä maapalloja tarvittaisiin?
Riittäisikö neljäkymmentä?
Tuo lainauksen urakka pitäisi siksi aloittaa ilmastollisista syistä arkadianmäeltä. Mikäs muuten on ihmisen koko elämän hiilijalanjälki.
Paljonko pitäis kylmätä jengiä, että saatas hommat palanssiin?

Tietysti hommanhan voipi nähdä niinkinpäin (tilastot on jänniä, kun niitä vähän pyörittelee), että jos muualla oltas oikeasti niinkuin täällä, olisi maapallon väkiluku alle 1.5 miljardia ja sitten tarvittaisiin vain vajaat 0.5 maapalloa, eli kulutusjuhlat voisivat jatkua huoletta vielä piiitkään ja tahtia olisi vara jopa kiristää.
Se kiinalainen menestystarina, eli yhden lapsen politiikka pakolliseksi joka maailman kolkkaan :mrgreen:
Tuossa kulutusvalh....kulutuspropa....kulutushyst...ympäristövalh....ympäristösivistyneisyyden raportissa on yksi aika iso aukko. En ole mistään löytänyt tarkkaa faktaa siitä, mihin tämä "kulutamme kaiken heti" -laskentamalli perustuu.
Eli tällä tarkoitan:
- Mitä kulutettua mitataan? Onko se energiaa, vai jotain muuta? Mikä on yksikkö?
- Miten mittaus on suoritettu?
- Mihin se suhteutetaan? (tälle löytynyt jotain keskiarvoon nojaavaa)

Periaatteessa emme ole saavuttaneet mitään "kattotasoa" sille, montako tällä pallolla voidaan järkevästi elättää. Tosin, kestämätön kehitys ja ihan överi massatuotanto kaiken paskan (oli sitten ruokaa tai rihkamaa) kanssa on iso ongelma. Eikä tätäkään voi julkisesti kukaan sanoa, vaan syy on pienessä ihmisessä siellä ruohojuuritasolla. Mitään väliähän ei ole sillä, että esim. jauhelihaa tuotetaan ihan ylettömät määrät kauppoihin ja se pakataan hienosti pierukaasuun MUOVIN sisälle. Tottakai se on kätevää ja hianoo! Vai olisiko parempi ja ekologisempi vaihtoehto se lihatiski....?
Ihan sama pätee HeVI-osaston tuotteisiin, joita pakataan kelmuihin ja rahdataan tänne jostain mistälie jumalan selän takaa.

Ja eihän nyt jumalauta ihmisten syntyvyyttä voi rajoittaa, VAAN SE PITÄÄ SAADA NOUSUUN! Ihan oikeasti ei helvetti... Täydellisen normaali kehitys on ollut jo vuosikymmeniä, että yhteiskunnan kehittyessä (itseasiassa sivistyessä, eli kouluttautuessa) syntyvyys kääntyy jossain vaiheessa laskuun. Tähän on osasyynä synnyttäjien keski-iän nouseminen (valitettavasti biol...anteeksi evol....anteeksi, "harhaoppi" määrää aika raskaasti ihmisen fysiikan rajat synnyttämisen suhteen) ja osasyynä vaikkapa "itsetietoisuudeksi" nimettävä asia (en tiedä oikeaa termiä), jolloin ihminen ei edes halua tehdä lapsia. Tälle taas voi olla monia syitä. Ympäristötekijät (esim. haluaa olla vapaa vaihtamaan maisemaa kun haluaa), sosiaaliset tekijät (vaippamammapiirit on perseestä, oikeesti), taloudelliset tekijät (hyvinvoiva yhteiskunta, pahoinvoiva kansa vai mitensemeni). Jokainen ihan validi ja asiallinen peruste sille.

Minusta on ihan idiotismia, että syntyvästä vauvasta luvataan vaikkapa tonni vanhemmille, jota jossainpäin suomea jo harjoitetaan. Ensinnäkään se tonni ei riitä yhtään mihinkään, sen mukulan kasvatukseen voi laittaa 1-2 nollaa perään. Toiseksi, tuo johtaa siihen että niitä mukuloita alkaa putkahtelemaan enempi/vähempi kyseenalaisiin syihin (rahapulaan) nojaten ja kohta meillä on kasvava orpojen (ei se ministeri, vaan lapsi jolla ei ole vanhempia) joukko (hyi helv. jos niitä ministereitä tulisi lisää). Sehän olisikin hieno asia se!


"Joka maailman kolkkaan", tuosta vielä vähäsen ja nyt saatan jonkun mielestä kirjoittaa aika rumasti.

Joskus 2-3 vuotta sitten katsoin "väkisin" (joskus on kiva kiduttaa itseään) nenäpäivä-höpötystä ämteeveekolmoselta. Siinä toinen toistaan surkeampien artistien (ei mitään itse artisteja kohtaan, en vain tykkää valmiiksi pureskellusta nykymusiikista) välissä näytettiin klippi jostain, ilmeisesti Afrikasta.
Klipissä juontaja(t) olivat jossain savikylässä, jossa oli pykätty se majojen keskus jonnekkin pienen mäen päälle. Klipissä valiteltiin, että taudit leviävät kun ei ole paskahuussia. No sellainen tehtiin ulkomaanavun voimin. Valettiin betonit ja kaikki, syvä kuoppa jne...
Toinen valitus oli, ettei ole vettä. No sitä tuotiin kuorma-autolla monta pulloa sinne.
Lopuksi todettiin "auttakaa jotta tämän kylän lapset voivat elää, soittakaa ja lahjoittakaa!".

Minulla pisti silmään pari asiaa, joista vähäpätöisempi ensin. Miksiei voitu tehdä biovessaa? Eli paskahuussia, joka olisi takapuolelta tyhjennettävissä niin, että paska muuttuu mullaksi jne, eli kuten biolanin paskahuussi. Ei ole rakettitiedettä ja sen saa toimimaan tuommoisessa lämpimässä ilmastossa helpommin, kuin täällä pohjoisessa. Hakkeellakaan ei ole niin juurikaan väliä, ruoan tähteet tms. käyttökelvottomat lehdet riittäisi.

Toinen, se merkittävämpi asia, oli veden puute. Kun kylän jotain äitiä haastateltiin kuivuudesta, samalla taustalla näkyi joku, ilmeisesti banaani, viljelmä/kasvusto. Siis jotain puskaa, jossa on isot vehreät lehdet ja niitä oli ihan pirusti.
Tuota.... Suomessakin kaivon paikan katsoja on iät ajat katsonut, missä kasvaa koivu. Siellä on vettä. Ihan varmasti olisi sitä vettä ollut noiden puskien lähettyvillä jossain edes vähäsen.
Tarkennuksena, puskat eivät näyttäneet miltään viljelmältä, vaan luonnon varaisilta.

JA näin meitä vedetään taas nenästä, nenäpäivänä. Höhöhö, olipas sarkastinen vitsi.


Tottakai se kuivuus ja lämpeneminen on ongelma, johon kannattaa käyttää niitä keinoja mitä meillä on. Jos keinoa ei ole, se keksitään. Tämä "kolmas simpanssi", jota ihmiseksi kutsumme, on käynyt kuussa, lähettänyt mönkijöitä marsiin ja osaa kontrolloida ydinfyys... edit. siis fissiota hallitusti ja silti tällähetkellä koulutus ja teknologinen kehitys polkee melkein paikoillaan ja koulutuksista leikataan rajusti, niin täällä kotosuomessa kuin muuallakin.
Yhtään mikään ongelma koskaan ei ole ratkennut käsiä levittelemällä ja lopettamalla/luopumalla, vaan kehittymällä paremmaksi. Siksi ihminen on mitä on tänäpäivänä.

Tämä hiton ilmasto-/sukupuoli tai milloin mikäkin hössötys (kyllä, pidän siksi hössötyksenä, koska siitä HUUDETAAN KOVASTI MUTTA MITÄÄN IDEOITA TAI VAIHTOEHTOJA EI ANNETA!!!!!!!!!!!!!!!!) on saamassa samanlaisia piirteitä, kun joskus 1300-1600 luvuilla oli tieteen harjoittajien ympärillä. Eli tarkoitan nyt noita/velho vainoja. Kirkko oli oikeassa, vaikka pyörii se sittenkin...


Tuosta velasta....Eikös se ole voittaja, joka täältä lähtee eniten velkaa taskussa?
Viimeksi muokannut wellu, 03.08.2019 23:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
viiat
Viestit: 342
Liittynyt: 28.10.2004 16:16
Paikkakunta: Jkl

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja viiat »

wellu kirjoitti:...osaa kontrolloida ydinfyysiota hallitusti...
No ei tuo kyllä kovin hallinnassa ole, tuossa ensimmäinen ihmisen aikaansaama fuusio ja näillä mennään vieläkin:
https://m.youtube.com/watch?v=Q3ezhvCzWCM" onclick="window.open(this.href);return false;
Tosin tuollain "fuusioimalla" päästäisiin äkkiä sinne miljardiin ihmiseen ja ei enää närästäisi mitkään ekojäljet. :mrgreen:
Hanskassahan tuokin voisi jopa olla sinne pistorasiaan sähköä tuottamassa, mikäli sinne kehitystyöhön pistettäisiin paukkuja, mutta ei voi koska pahaapahaa ydinvoimaa on tuo, hipit ei tykkää...
Mitä isompi vika, sitä isompi leka!
Avatar
viiat
Viestit: 342
Liittynyt: 28.10.2004 16:16
Paikkakunta: Jkl

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja viiat »

Arkadianmäki, kansanedustajat, fuusio + erillaiset ilmastotalkoot mainittu, varmaan supo hakee jutteleen aamulla :mrgreen:
Mitä isompi vika, sitä isompi leka!
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja wellu »

viiat kirjoitti:
wellu kirjoitti:...osaa kontrolloida ydinfyysiota hallitusti...
No ei tuo kyllä kovin hallinnassa ole, tuossa ensimmäinen ihmisen aikaansaama fuusio ja näillä mennään vieläkin:
https://m.youtube.com/watch?v=Q3ezhvCzWCM" onclick="window.open(this.href);return false;
Tosin tuollain "fuusioimalla" päästäisiin äkkiä sinne miljardiin ihmiseen ja ei enää närästäisi mitkään ekojäljet. :mrgreen:
Hanskassahan tuokin voisi jopa olla sinne pistorasiaan sähköä tuottamassa, mikäli sinne kehitystyöhön pistettäisiin paukkuja, mutta ei voi koska pahaapahaa ydinvoimaa on tuo, hipit ei tykkää...
Perhana, kirjoitusvirhe. Piti tientenkin kirjoittaa FISSIO. Jostain syystä joka ikinen kerta kirjoitan fuusio.... (naamapalmu).
viiat kirjoitti:Arkadianmäki, kansanedustajat, fuusio + erillaiset ilmastotalkoot mainittu, varmaan supo hakee jutteleen aamulla :mrgreen:
Voisin lopettaa pieneen keskusteluun, jonka kävin joskus aikanaan töissä aamukahvilla.
M= Minä E= esimies.
M: Huh huh, mikä aamu taas...
E: noh?
M: Muksulle lykkää hampaita, niin tottakai ripulipaskat pitkin seiniä ja pientä kuumetta oli tossa aamulla
E: No mites se sitten?
M: Kuulemma normaalia. Ei muutaku supot hanuriin ja kohti päiväkotia
E: Suojelupoliisit hanuriin ja menoksi...
Minkä huollan, sen korjaan...
Sämpy
Moderaattori
Viestit: 8333
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Renko

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

Niin, Suomalaisten kulutus suhteessa ympäristön tuottavuuteen taitaa olla 0,4-0,45.

Siitä ei paljoa huudella.

Kulutuksessa puhutaan aina kansainvälisestä luvusta, joka lienee kahden kieppeillä. Tai jos puhutaan suomalaista niin puhutaan hiilijalanjäljestä, joka on ehkä nelinkertainen verrattuna päiväntasaajalle.

Mutta suomen väestö suhteessa suomen luonnon tuottavuuteen, niin luonto tuottaa yli kaksinkertaisesti sen mitä tämä pieni väestö ennättää kuluttaa.

Voi meitä.. pientä kansaa.

Voi valemedia sentään.. eikun Vastuullinen Journalismi joo.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja wellu »

Sämpy kirjoitti:Niin, Suomalaisten kulutus suhteessa ympäristön tuottavuuteen taitaa olla 0,4-0,45.

Siitä ei paljoa huudella.

Kulutuksessa puhutaan aina kansainvälisestä luvusta, joka lienee kahden kieppeillä. Tai jos puhutaan suomalaista niin puhutaan hiilijalanjäljestä, joka on ehkä nelinkertainen verrattuna päiväntasaajalle.

Mutta suomen väestö suhteessa suomen luonnon tuottavuuteen, niin luonto tuottaa yli kaksinkertaisesti sen mitä tämä pieni väestö ennättää kuluttaa.

Voi meitä.. pientä kansaa.

Voi valemedia sentään.. eikun Vastuullinen Journalismi joo.
Boldasin tuosta nuo asiat, mitkä minulla tökkii vastaan ja mm. tuossa "kulutuspäivän" tiedotuksissa on erittäin vaillinaista. Että miten se tarkasti lasketaan. Onko esim. meidän teollisuus asia, joka nostaa meidän "pahuutta" tai ympäristön paskaajan statusta.

Mikäli näin on, kuten epäilen, niin silloin tosiaan se täydellisesti osaamattomassa kehityshelvetissä asuva 35:n lapsen HIV äiti on egolokisempi kuin suomalainen, koska ei tuota mitään. :lol:
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: hors-sujet

Viesti Kirjoittaja wellu »

viiat kirjoitti:
wellu kirjoitti:Hmh... Nyt "kesälomalla" (=kuuntele lasten tappelua 99% ajasta) koettanut tajuta jotain äänentoistosta tai pikemminkin formaateista...
...päläpälä.....
Katsoin seuraavan pätkän, ja tuli aihetta sivunneet lätinät kanssasi mieleen kun jotenkin totesit, että ei hyödytä mitään kuunnella kun kaikki on paskaa(kärjistetysti & tiivistetysti).
https://m.youtube.com/watch?v=4vzcD8OK_Do" onclick="window.open(this.href);return false;

Hieman ohi aiheesta, mutta sisältää tuosta äänen tallentamisesta ja toistamisesta mielenkiintoisia huomioita. Ukkohan itse on suht kartalla aiheesta. Absoluuttisesti parasta ei olekkaan ja omat preferenssit edellä kannattaa tätä hedonismia harjoittaa :thumb:
Vieläkään en ole tuota pätkää kattonut, mutta mitä tuossa ykspäivä lätistiin laadullisesta radiolähetyksestä, jäi kaivelemaan.

Niinpä eilen sitten vaihdoin radiokanavat ja annoin YLEn (heh) paskalle mahdollisuuden.

Onhan se myönnettävä. YLEn mikä tahansa kanava on selkeästi laadullisempi, kuin paikallisradiot. Parhaiten tämän huomasi verratessa HitMix/YLEX. Joku pumppupoppi tuli YLEX:ltä, mutta kyllä sieltä erotti autossa istuessa (vakiohifit, eli lofit) stereoäänen ja esim. rumpujen/torven vaeltamisen stereokuvassa (sattu sobiva biisi missä nuo vaeltaa).
Hitmixillä tuli kans joku, hiukan vanhempi biisi, jonka tunnen vanhastaan. Pakko sanoa, se kuulosti täysin monolta. :lol: Kaiken lisäksi ei sitä voinut soittaa yhtään kovempaa, alkoi korviin särkemään, liekkö dynamiikan puute.

Seuraavaksi kokeilin YleSuomi. Inhoan tätä kanavaa isosti siellä soitettavan humpan ja vartin välein tulevien 20min pitkien uutisten vuoksi. Noh, kokeillaan...
...Ei tullut hunppaa, vaan jonkin suomalaisen humppa-artistin englanninkielinen cover. Näppylät pamahti niskavilloihin samointein, mutta jäin kuitenkin kuuntelemaan eikä taaskaan voinut kiistää ollenkaan, että kyllä, sointi on ihan eri kuin vaikkapa Novalla. Tuo biisi sattui olemaan vielä ns. "käsin soitettu", mikä oli hyvä asia. Itseasiassa kuuntelin koko biisin, välittämättä sen laulavan lehm.....nais....henkilön mölinästä siihen musiikin päälle. :mrgreen:

Ralliradion aikaan tuli joku todella "novabiisi" (eli biisi, joka on soinut radionovalla niin kauan kuin ollut olemassa, noin viisisataa kertaa päivässä). Vaimo älähti vieressä samointein "EI **TTU TAAS TÄMÄ BIISI!", mutta ennenkuin ehdin sanomaan yhtään mitään takaisin tai vaihtamaan radiokanavaa, niin totesi vaimo "mutta on kyllä vähän toinen laatu kuin novalla...?". <---- Vaimo on semmonen, ettei periaatteessa ymmärrä mitään mistään äänilähteen laadusta, mutta sanoo kyllä aika rumasti suoraan jos havaitsee eroa. Ja ralliradiohan soi YLE JKL taajuudella, joten testi läpäisty? :mrgreen:
Paljon soitti ralliradio myös Hurriganesia, mikä oli oikein mukava asia.

Täytyy jatkossa koettaa liputtaa YLEn radiolähetyksiä... Laittaisivat pystyyn jonkin vähän vanhempaa progea/rockia/funkia tjsp. soittavan kanvan, koska tuo orja-kariseva ym. humppa ja ylipaskat X:n juontajat ottaa aivoon niin, että koomapeti kutsuu...
...alkoi vituttaan, taas mennään....
väisänen kirjoitti:Kaatopaikalla kävimme viemässä jotain ylimääräisiä rojuja. Siinä samalla tyhjäsimme traileriperäkärryn betonisilpusta ym kivestä. Otimme trailerille multaa vajaat 700 kg. Vääntyi akselit poikki kun käänsin kärryn jyrkästi. No tyhjensin kärryn lapiolla siihen pihalle ja kävelin kaatopaikalle. Kysyin että kelpaako keleen traileri. Kyllä kelpasi. Pääsimpäs eroon sitten siittäkin pihan rumennuksesta ja ihan ilmaiseksi vielä :lol:
Jossainkohden ilmeisesti ostettava uusi kärry tai sitten iso rintteri ja askartelee rintteriin jonkinmoisen vaihtolavan autoon sisälle. En tiiä, en ole uuden tavaran immeisiä mutta vanhojen paskojen kanssa saa painia yömyöhään viikosta toiseen ja ei ne kunnollisiksi tule edes rahalla...
Tästä kaatopaikasta tulin vieläkin tuonne mieleen, että noin viikko sitten kävin paikallisella kaatopaikalla viemässä tallilta kaikenlaista jätettä. Siinä jätteitä lajitellessa omien kersojen kanssa tuli huomattua mitä kaikkea ihmiset heittää pois:
- Kasapäin ihan ehjän näköisiä, vähän vanhempia imureita
- Käyttökelpoisia autonrenkaita, ihan **lvetisti
- Paljon televisioita, kunnosta ei tietoa
- Vanhempaa elektroniikkaa yleisesti (kaiuttimia, vahvistimia, tietokoneita ymsjne)

Oma muksu siinä sanoi "kato isi! Samanlainen imuri kuin meillä! Tossa olis ehjä suulake!" (meidän Mielessä on suulake runkattu puhki). Sattui just olemaan "vartioita" (paskan lajittelijoita) kytiksellä, niin jouduin vain toteamaan, ettei saa ottaa. Se on tuolla ankarasti kielletty ja sitä valvotaan, ettei mitään viedä jätekonteista/kasoista.

Mikä on ihan vitun tyhmää ja kuvastaa taas todella upeasti sitä kaksinaismoraalia, mikä nostaa päätään joka paikassa nykypäivänä. Ihan hirveä ihmisten syyttäminen ja huutaminen siitä, kuinka YMPÄRISTÖ kuolee, jos et lopeta olemistasi, mutta samaan aikaan me heitämme käyttökelpoista tavaraa roskikseen. Ja jos joku sen tavaran huomaakin ja haluaisi käyttää sen vanhan tuotteen loppuun, ELI KIERRÄTTÄÄ, niin EEEEIIIHÄN NYT NIIN SAA TEHDÄ, KUN SILLOIN SINÄ ET OSTA SITÄ UUTTA KIINASSA PRÄSSÄTTYÄ MUOVIPASKAA!



***tu mää sanon... Olisi kyllä kirveelle töitä.
Minkä huollan, sen korjaan...
Vastaa Viestiin