arpati kirjoitti:Tein pitkästä aikaa sapuskaa kun vaimo reissussa. Pirun maukasta "pataa" tuli - tuoretta jauhelihaa oivariinissa paistettuna + pikkuisen suolaa ja hiukan sirotetta monipippurimyllystä (meinas jauhelihat maistua jo pelkiltään) - ruskistuksen jälkeen 4 dl vettä ja "maggi" spagettikastike, sekoitus ja hautumaan - kattilassa spagettia ts. 2 L vettä + 2 lihaliemikuutiota + hiukan oivariinia ja 300 g spagettia, kypsennys "ylikypsäksi". Kun spagetit sopivasti turvonneita niin vedet pois ja jauheliha + Maggi kastike spagetti kattilaan - hetken haudutus (15 min) yhdessä ja kohti ääntä (ja oikeat kokit ovat kauhuissaan)
Namskis! Spagettimössöä-jauhismössöä!
Meillä vaimo on jonkintason kokki ja periaatteessa hoitaa tuon kyökkipuolen kokonaan. En valita, saapahan kotona kokea maut eripuolilta maailmaa, mutta ajoittain kaipaisi ihan perinteistä perinne-ruokaa ja joskus kauppakuitin viivanalus hirvittää.
Viimeviikolla teki jauhelihakeittoa. Minä söin sitä samaa keittoa kahdeksan päivää, koska viimeksi sitä on ollut joskus vuosi-kaksi sitten. Ihmetteli, miten en kyllästy.
kysyn; miten voi ruokaan kyllästyä? Jos on nälkä, niin ruoka kelpaa, oli sitten mitä tahansa.