Vuotava tunkki

Italomerkkeihin liittymätöntä keskustelua, aihe on vapaa.
Luca
Viestit: 69
Liittynyt: 02.02.2011 11:03

Vuotava tunkki

Viesti Kirjoittaja Luca »

Huomasin viime syksynä, että 20 vuotta vanha 2 tn pullotunkki nosti vain muutaman senttimetrin. Tyhjensin tunkin öljysäiliön jokin aika sitten, ja vanhaa nestettä valui ulos vain noin 20 ml. Panin tunkkiin uudet nesteet, ja se näytti toimivan taas.

Tunkkia on säilytetty omassa laatikossaan, joka olikin aivan ”kostea”. Huomasin jo vuosia sitten, että laatikon alaosa alkoi ”kostua” kiinnittämättä siihen sen suurempaa huomiota.

Viikko täytön jälkeen laskuruuvin kierteestä näyttää tihkuneen hieman öljyä, mikä selittäneekin vuoden paikan ja syyn. Vuoto on tietenkin pieni, jos 20 vuodessa tunkista tihkui 100 ml öljyä.

Laskuruuvissa ei ole minkäänlaista tiivistettä, joten tiiveys on vain ruuvin ja rungon kierteen pienen välyksen varassa. Ruuvia ei varmaankaan pysty tiivistämään millään tavalla..?
Stefa
GFF
Viestit: 2765
Liittynyt: 14.09.2003 18:47
Paikkakunta: Mäntyharju

Re: Vuotava tunkki

Viesti Kirjoittaja Stefa »

Läppäämällä?

Sitenhän nuo yleensä rikotaan, että vedetään hampaat irvessä se ruuvi kiinni. Ei sitä kartiota tarvitse kovaan kiristää niin pitää. Suurempi voima vaan rikkoo sen.
Kääpiöitä oli kahdeksan ja kahdeksas heistä oli Hullu.
Sheivaa mun dekkii.
Luca
Viestit: 69
Liittynyt: 02.02.2011 11:03

Re: Vuotava tunkki

Viesti Kirjoittaja Luca »

Tunkissa ruuvin pää painaa porausta vasten kuulaa, joka estää öljyn pääsyn työsylinteristä öljysäiliöön. Öljysäiliön öljy on aina yhteydessä ruuvin päähän. Vaikka kuulan tiiveys poraukseen huonontuisi liiallisen kiristyksen vuoksi, ei sen pitäisi vaikuttaa siihen, jos öljyä tihkuu ruuvin kierteytyksestä...
Vastaa Viestiin