Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Italomerkkeihin liittymätöntä keskustelua, aihe on vapaa.
Avatar
jukkizz
Viestit: 282
Liittynyt: 24.05.2003 07:08
Paikkakunta: nousiainen

Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja jukkizz »

Nykyinen yle- vero on täysin kohtuuton, maksat joka tapauksessa katsot tai et. Toki osa potista menee muillekin kanaville mutta se on todella pieni.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1818" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaikenlainen keskustelukin aiheesta on tervetullutta ja muillekin foorumeille kyseisen asian postaaminen on toivottavaa.
Avatar
Nipa
GFF
Viestit: 3364
Liittynyt: 28.04.2003 23:05
Paikkakunta: Askola

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja Nipa »

Mainoksia tositeevellä pätkittynäkö pitäisi katsoa?
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Sämpy
Moderaattori
Viestit: 8333
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Renko

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

Hyvin sanottu! Siihen nähden että noita muita "ilmaiskanavia" on 14, niin aika vähän sieltä löytyy katsottavaa ja nekin pääosin mainoksia.

Toki ylellä on omat ikuiset ongelmansa. Kuten täysin ylimitoitettu toiminta ja eritoten henkilöstö sen suorittamiseen, sekä taipumus jos jotain kiinnostavaa sattuu syntymään, niin koittaa piilottaa se mahdollisimman hyvin ettei kukaan vaan satu sitä katsomaan/kuuntelemaan.

Heikelä sen joskus murjaisikin, että niillä resursseilla mitä YleXllä on, he pyörittäisivät kymmentä radiokanavaa. Ja tuntuu tuo YleX olevankin aikamoinen vasemmistopropagandan ja ylipäätään väärän tiedon levittämiskanava.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja wellu »

Sämpy kirjoitti:Heikelä sen joskus murjaisikin, että niillä resursseilla mitä YleXllä on, he pyörittäisivät kymmentä radiokanavaa. Ja tuntuu tuo YleX olevankin aikamoinen vasemmistopropagandan ja ylipäätään väärän tiedon levittämiskanava.
YLEX on periaatteessa hyvä radiokanava. Ainoa "nuorisopopin" kanava, joka kuitenkin soittaa aikalailla kaikenlaista.
Juontajat ovat sitten niin perkeleen pihalla tämän maailman menosta kuin olla ja voi. Olen useita kertoja soittanut eri lähetyksiin korjatakseni heidän levittämäänsä "faktaa" ja muistuttanut kuitenkin siitä vastuusta, mikä siellä mikrofonin takana on. Jostain syystä en enään pääse läpi... Paska kanava, en kuuntele.

YLEn radiokanavat ovat äänenlaadultaan parempia kuin paikallisradiot (suoraan liittyy budjettiin ja sitäkautta lähetystehoon), mutta ainoa kuunneltava kanava on Ye Suomi. Tosin, itsekkään en jaksa kuunnella uutisia 30 min välein ja siinä välissä juttua siitä kuinka siika valmistetaan. Musiikkia kiitosperkele...

Lopputulos, radio on perseestä. Yhtäkään kanavaa ei voi kertalaakilla kuunnella yli 10 min putkeen ilman, että aivosolukkoa alkaa kuolemaan kiihtyvällä tahdilla. Nykyihminen on tyhmä kuin saapas ja ilmeisesti radioyhtiöt tämän homman ovat hoksanneet mainonnassaan ja "faktoissaan".

Televisio, paskaa sieltä tulee. Ok, nyt tulee taas McGyver uusintana, sitä jaksaa joskus katsoa. Sitten jossainvaiheessa tuli Wheeler Dealers ja Gas Monkey Garage. MTV3 ja Top Gear on aina niin monta vuotta perässä, ettei jaksa kiinnostaa.
Myytinmurtajiakin tuli joskus katsottua.

Mutta sitten, miksi joka helvetin kanavalla on omat ruoka-, saippuasarja- sekä "tositeeveedraamakäsikirjoitettupaska" -ohjelmansa? Ei tuolta töllöttimestä oikeasti tule yhtään mitään järkevää. Pikku kakkonen on kaikista paras ohjelma (go yle), vaikka nykypiirretyt välillä hämmästyttää idiotismillaan, siinä sentään opetetaan jotain uutta (on toki erilaiset dokumentitkin, mutta ne on harvalaukauksia).


Ihmisen älykkyyden kehitys hidastui ja lopulta pysähtyi 1880-1930 luvuilla. Tuon jälkeen se lähti hitaasti laskemaan, pikkuhiljaa kiihtyen. Nykyään ihmisen älykkyys "laskee" ennätystahtia. Mistä tuokin johtuu? Somesomesomesomesomesomehästäkinstagrämperkele.... VITTU! Televisio, radio, lehdet, kaikki täynnä tyhjänpäivästä paskaa mistä elämään liittyen (tietoa, jota ihminen voi elämässään hyödyntää) 98% on turhaa.



Anteeksi avautuminen. Ehkä olen ylitarjonnasta humaltunut nuori, jonka pitää vain keksiä valitettavaa jostain. Minusta YLE tuottaa ihan mielenkiintoisia dokumenttejä yms. ja propsit siitä. Radiokanavista YLE Suomi on omassa autossa melkein kuunnelluin (koska vähiten "ei asiaa").
Yleisesti muutoin, henkilökohtaisesti ajateltuna sekä television että radion mielenkiinto on tippunut omalla kohdalla niin alas, että nykyään katson televisiota ehkä max. 2-3h/kk...
Minkä huollan, sen korjaan...
4d60elx
Viestit: 444
Liittynyt: 12.09.2007 23:23
Paikkakunta: Lapinlahti

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja 4d60elx »

Yle Suomi on soinu minun nykyisesssä tallissa vuodesta -05 yhtä soittoo yötä päivää,välillä jos sattuu olemaan tallilla siihen aikaan kun tulee Airaksisen ysäri jyystöö kääntyy kanava sinne :D
-03 Chrysler Voyager 3.3 SE
-05 Fiat Panda 60
-95 Fiat Tempra 1.6 STW
-97 Fiat Coupe 2.0 20 V T
-88 Fiat Uno Tbo 4d
-89 Fiat Uno 60 S
-89 Laika Laserhome 57
-89 Lancia Y10
-89 Lancia Y10 Turbo
-02 Fiat Punto 60 elx
-02 Fiat Brava 1.6 elx
Avatar
jukkizz
Viestit: 282
Liittynyt: 24.05.2003 07:08
Paikkakunta: nousiainen

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja jukkizz »

Nipa kirjoitti:Mainoksia tositeevellä pätkittynäkö pitäisi katsoa?
Ei tietenkään, jokainen katsoo töllöstä juuri niitä ohjelmia, kun haluaa. Mielestäni Ylen ohjelmasisältöjen laatu ei ole samalla tasolla mitä sen vuosibudjetti on. Sämpy jo mainitsikin ne kaikki asiat jotka Ylessä mättää.
Tässä linkki vielä ettei mene mutuiluksi: http://www.hs.fi/m/politiikka/a1379295166130" onclick="window.open(this.href);return false;
Itse tulee enimmäkseen katsottua Yleä, rusinat pullasta poimien toki. Mm. Syke, UP(vihervassarisoopaa nykyisin), Strömsö, kotimaiset elokuvat, joitain satunnaisia dokkareita. Mainoskanavien puolelta autoihin/pärriin liityviä ohjelmia, Emmerdale, elokuvia, jos jaksaa niin myöhään olla hereillä, että katsoo loppuun saakka.
Avatar
vvieri
GFF
Viestit: 19322
Liittynyt: 20.12.2002 13:06
Paikkakunta: Laihia
Viesti:

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja vvieri »

Surullistahan tässä on, että tv:tä on nykyään pakko katsoa, koska siitä kuitenkin joutuu maksamaan verotuksessa ison summan vuodessa.

Miksei muitakin harrastuksia katettaisi verorahoista? Esimerkiksi bensiini, ajoneuvojen liikennevakuutukset, käyttömaksut ja katsastukset olisivat ilmaiset ja nämä keskiarvotettaisiin ja perittäsiin verotuksessa jokaiselta Suomen kansalaiselta?

Yle-x:n juontajien typeryydestä oon kyllä samaa mieltä. Nuo eivät tekisi päivääkään töitä kaupallisella radioasemalla. Lienevät yle-pamppujen sukulaiskersoja tai muuta vastaavaa.
Harmi vain, että kaupallisten radiokanavien (esim. Radio Rock ja City) ääni on tukkoon kompressoitua ja monofonista. Eron huomaa aika selkeästi ainakin Yle Suomeen verrattuna. Viimeksi mainittua tuli jokunen ilta sitten kuunneltua, kun tuli joku blues-ohjelma viritinvahvistinta korjatessani.
FM-lähetyksen perusteisiin perehtyneet tietävät, että juurikin noilla äänenlaadun huononnusjipoilla saadaan lähete kantamaan onnettomasta lähetintehosta riippumatta melko pitkälle.
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Sämpy
Moderaattori
Viestit: 8333
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Renko

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

No jos edes tämä meidän "kulttuuri" jotenkin huomioitaisiin kulttuurina.. Tuntuu miehet olevan tässä aiheessa altavastaajia, estraditaiteita ja kaiken maailman käsitöitä tuetaan ja niistä kirjoitetaan kulttuurisivuilla. Jos joku tekee leivänpaahtimesta pöytävalaisimen niin se on ehdotonta lehtijuttua tai jo tv-sarja. Mutta jos sen paahtimen korjaa sen sijaan että ostaisi uuden, niin on ympäristön vihollinen sellaisen vanhan sähkösyöpön käyttäjänä. Saati jos siitä tekisi lämmittimen jolla voi lämmitellä sormiaan kun tekee ulkosalla autoremppaa, niin olisi jo poliisit ja tukes paikalla.

Autoharrastusta verotetaan viimeisen päälle ja saa muutenkin olla yhteiskunnan vihollinen. Lehtiin pääsee lähinnä ne, ketkä on onnistuneet harrastuksessaan pääsemään uhkasakkotilastoihin.

Ainoa piristävä poikkeus Taskisen jutut Hesarissa. Suorastaan yllättävää irtiottoa kyseisen aviisin yleisestä linjasta.

Mutta Yleen palatakseni, tai oikeastaan anti-yleen eli mainoksiin. Olen alkanut ihan kiinnittämään huomiot mainosten kohteisiin, kun kehitin ajatuksen että ne ärsyttää ehkä eniten sen takia, että niissä ei koskaan mainosteta mitään sellaista jota voisin itse tarvita tai edes hankkia. Ja rahaa kumminkin tulee käytettyä kuukaudessa jonkusta verran.

Ei taida keski-ikäisen autoharrastajan rahat kiinnostaa ketään. Ainoana poikkeuksena nyt pyörivät ACS:n mainokset. Motonetinkin tarjoustuotteetkin on yleensä joillekin kotitumpeloille tarkoitettua roskaa. Ja loput onkin sitten vaatteita, kauneustuotteita ja muuta lifestyle roskaa.

Onneksi itellä ei ole pakottavaa tarvetta katsoa yleä tai telkkua ylipäätään, vaikka verot rullaakin. Kun en saa muillekaan maksamilleni veroille mitään vastinetta. Koska mikään tekemäni tai harrastamani juttu ei kuulu tukien piiriin, tiestö ja kiinteistön vesipuolikin menee omaan piikkiin eikä käytä edes lääkäri tai koulutuspalveluja tai mitään urheilutoimen palveluja. Paitsi Affenisto, mutta sehän onkin ainoa kaupungille voittoa tuova urheilutoimen osanen.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja wellu »

Katsoin juuri dokumentin "atomin paluu" YLEltä...

...olisi tuon ajan voinut järkevämminkin käyttää. Ihme pelottelua ja paskaa jos suoraan sanon.
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
väisänen
Viestit: 4898
Liittynyt: 11.03.2006 19:29
Paikkakunta: Mynämäki Alkon vieres

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja väisänen »

No jaa.
Olekko muuten tuon Arto Laurin ihmeelliseen maailmaan tutustunu. Seo just sitä mitä laitoit...
-Cause my mouth's writing checks that my ass can't cash

-Fiat Croma
-Fiat Uno Fire
-Ja ehkä pian myös turpo uunoilua.
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja wellu »

väisänen kirjoitti:No jaa.
Olekko muuten tuon Arto Laurin ihmeelliseen maailmaan tutustunu. Seo just sitä mitä laitoit...
En ole tämän koommin tutustunut, enkä näkemäni perusteella haluakkaan.

Kaverilla on toki pointit olemassa, mutta faktat kateissa. Vahvaa MuTua joka asiasta ja kiihkoilua.

Klassinen "pahoitan mieleni koska olen oikeassa" -ituhippi, tuollaisille näytän erittäin isosti keskisormea. Valitettavasti ydinvoima on tämän hetken tekniikalla mitattuna ylivoimaisesti kaikista energian tuotantomuodoista:
- Taloudellisin (kustannus/tuotto)
- Turvallisin (ydinvoimasta aiheutuneet kuolemat/vuosi keskiarvoisesti)
- Vihrein (tuotettu MWh/CO2 päästöt)

Yleensä kun nämä asiat perustelee näille "itu-hipeille", pahoittavat mielensä (yksi on jopa käynyt päälle...).

Omat riskinsä on ihan kaikessa. Kuitenkin kokoajan tekniikka ja mm. mittalaitteet kehittyvät, joten kokoajan mahdolliset vaarallisen säteilyn alueet voimalaitoksen alueella/säteilyvuodot havaitaan aina vain aikaisemmin ja tarkemmin. Voimalan alueella ei ole mitään asiaa liikkua ilman säteilynilmaisinta mm. edm. syystä.

Oma henk. koht. mielipide on, että ennen fuusiovoiman täydellistä tuotannon mahdollisuutta Y-voima on se kaikista paras energiamuoto. Näin myös turvallisuuden kannalta. Suurimmat turvallisuusriskit johtuvat lähes aina "geelitukkien" tai "pukuläskien" optio-nälkäisyydestä ja sokeudesta asioiden vakavuuteen.
Jos asiat hoidettaisiin pelkän rahan sijaan järjellä, riskit olisivat huomattavasti pienemmät.

OL3:n kanssa tämä "kilpailutuspakko" on puraissut ja pahasti, kun palveluiden hankintakriteerinä on pelkästään kustannukset, ei osaaminen.
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
Nipa
GFF
Viestit: 3364
Liittynyt: 28.04.2003 23:05
Paikkakunta: Askola

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja Nipa »

Ota Wellu huomioon uraanin louhinnasta ja rikastuksesta tulevat päästöt. Samoin jätteen loppusijoitus on ratkaisematta. Nythän se on pois silmistä-tyypistä.
Varsinainen tuotanto on varsin turvallista ja saasteetonta.
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Avatar
wellu
Viestit: 6144
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja wellu »

Nipa kirjoitti:Ota Wellu huomioon uraanin louhinnasta ja rikastuksesta tulevat päästöt. Samoin jätteen loppusijoitus on ratkaisematta. Nythän se on pois silmistä-tyypistä.
Tietenkin nuo pitää ottaa huomioon.

Mutta joo, pääpointti oli se, että mielensä pahoittajia löytyy aina. Minäkin olen sellainen, jos aletaan kertomaan mielipiteitä ja haaveita totuutena.
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
väisänen
Viestit: 4898
Liittynyt: 11.03.2006 19:29
Paikkakunta: Mynämäki Alkon vieres

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja väisänen »

Juu. Jokku laskelmat tosiaan antaa energia negatiivisen tuloksen ydinvoimasta. Yleensä ydinvoimaa hyperventiloivasti kannattavat "unohtavat" laskuista kaikenmoista. Kuten myös hiilen polton ylistäjät...
-Cause my mouth's writing checks that my ass can't cash

-Fiat Croma
-Fiat Uno Fire
-Ja ehkä pian myös turpo uunoilua.
Avatar
Nipa
GFF
Viestit: 3364
Liittynyt: 28.04.2003 23:05
Paikkakunta: Askola

Re: Ylen ja mainoskanavien rahoitus

Viesti Kirjoittaja Nipa »

Oli mielenkiintoinen väite että takaisinmaksuaika on 40 vuotta jos budjetti ja aikataulu pitää.
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Vastaa Viestiin