Kapan keskuslukko

Yleistä keskustelua Lancioista, mielipiteitä, kysymyksiä (ei tekniikka) yms.
kappa
Viestit: 10
Liittynyt: 08.03.2014 19:07

Kapan keskuslukko

Viesti Kirjoittaja kappa »

Kapan -96 kuljettajan puolen taka oven keskuslukko ei toimi :roll: olen kokeillut toisella lukolla eikä sekään toimi...eli sähkölukon voi laskea pois kuvioista. Onko kyseessä tyyppi viasta? ja jos on niin mistä vikaa kanattaa etsiä... Onko sydeemissä mahdollisia mikrokytkimiä jotka hajoavat? tai esiintyviä johto katkon paikkoja..sähkö piirrustuksetkin kiinostaisivat jos vain netistä niitä löytyy.

Myöskin kiinnostaa vaihteisto öljyn laatu ja määrä kone on 2.0 litrainen vaihteistosta ei mitään hajua(siis tyypiä en tiedä)
Sämpy
Moderaattori
Viestit: 8333
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Renko

Re: Kapan keskuslukko

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

No sen verran varmaan vaihteistotyypistä selviää, että onko se manuaalivaihteisto ettei automaatti?
En löytänyt hakukonetta Selenia-öljyille näin vanhaan autoon, mutta kysymällä Jarkolta tuolta kaupasta varmaan selviää. Ihan veikkauksella manuaaliin saattaisi käydä jotain tuollaista:
http://www.heikka.fi/kauppa/index.php?m ... ucts_id=22
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
kappa
Viestit: 10
Liittynyt: 08.03.2014 19:07

Re: Kapan keskuslukko

Viesti Kirjoittaja kappa »

Ohos jäi oleellinen mainitsematta käsi hämmenteinen elikkä manuuali on kyseessä... sitten asiasta vielä viidenteen jos jollain on bensaluukun kantta kappaan olilsin kovin kiinostunut siitä laitan ko. tuotteesta osto paikalle myös ilmoituksen. Itse luukku näyttää sarana puolelta lepäävän metalli tangon varassas. Kiinostaisi miten tämän metallitangon saa pois, se tankohan on muovissa kiinni ja se muovi rungossa kiinni ilmeisesti jokin näköinen klipsu kiinitys kyseessä kun ruuveja ei näy :roll:
kappa
Viestit: 10
Liittynyt: 08.03.2014 19:07

Re: Kapan keskuslukko

Viesti Kirjoittaja kappa »

Lisää ihmettelyjä...sopiva vaihteisto ööli on löytynyt mutta ennen kuin menen auton alle olisi hauska tietää mistä reijästä öölit lisätään kun pohja proppu on avattu. Elikka löytyykö laatikosta tarkastus proppu ja lisäys proppu erikseen. Määrä on kaiketi 2 litraa
VTO
Viestit: 1431
Liittynyt: 06.07.2004 10:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kapan keskuslukko

Viesti Kirjoittaja VTO »

Jos on sukua Theman askille, niin niissä on poisto- ja täyttötulpat. Tarkistusta varten keppi. Ja määrä n 1,6-1,8 l.
Avatar
Luigi
Viestit: 9527
Liittynyt: 17.10.2004 13:33
Paikkakunta: Huruslahden harmaa helmi

Re: Kapan keskuslukko

Viesti Kirjoittaja Luigi »

Olikohan poistotulppia kaksinkin kappalein, laatikolle ja vetopyörästölle omansa? Ja öljylle vielä mittatikku. Näin siis Theman askissa.
If it ain't broke, you're not trying hard enough.
kappa
Viestit: 10
Liittynyt: 08.03.2014 19:07

Re: Kapan keskuslukko

Viesti Kirjoittaja kappa »

Jos vetopyörästöllä on omat litkut niin onko Themassa samat öljyt lootassa että vetopyörästöllä...luulisi saman liukkarin käyvän kumpaankin :? Löytämässäni öljy taulukossa Theman ja Kapan öölit on samat tosin Kappaan menee 2l kun taas Themaan 1,7l
A Bart
Viestit: 903
Liittynyt: 17.12.2006 15:45
Paikkakunta: Pori

Re: Kapan keskuslukko

Viesti Kirjoittaja A Bart »

Yleisin vika kyllä noissa ovissa on että se lukkomoottori kuolee sieltä lukkorungon sisältä.
Se on ihan vaihdettavissa, kunhan löytää oikean kokoisen moottorin sopivilla spekseillä.
Jos olet jo vaihtanut tuon lukkorungon?, siitä liittimestä voi mitata tuleeko sähköä natsoihin josta sen pitäisi kulkeutua moottorille asti.
Themassa (Cromassa) oli vikana että se letkun sisällä menevä johtonippu katkeaa, mutta kappassa ei mielestäni ole noita ongelmia ollut.
Siellä sisällä on yksi (takana siis) mikrokytkin, joka kertoo onko ovi kiinni vai auki (infocenterille) takaa ei muita tietoja tule.
Edessä on kaksi kytkintä, ja niiden takkuaminen aiheuttaa oudompia tilanteita... coupessa tuo on sitten vielä hienompi (hankalampi) sisältäen ikkunan raotuksen kun avauskahvasta aukaisee ovea, ja oven sulkeminen kiinni asti nostaa lasin ylös. (takaovia taasen ei ole :)
Itse olen vaihtanut kahdesta kappasta moottorin tuonne lukkohässäkkään, ja molemmat on kyllä näillä toimilla heti lähteneet toimimaan.

Kannattaa ehkä vielä ottaa se oven liitin auki, putsata ja laittaa takaisin, lähtee irti kun nostaa sitä kaulusta ylöspäin eikä ota aikaa kuin minuutin kokeilla.

Ai niin, siellä on tikku laatikossa öljymäärän määrän tarkastusta varten, jos löydät jarrunestesäiliön, niin sen korkin alapuolella (fyysisesti), saattaa nähdä taskarilla kun imuputki on pois.

Mitäs litkua sinne menee?
Mulla on coupessa varmaan jotain mobilia, kun ei ole sellainen notkea tuo laatikko mikä sen pitäisi olla hyvällä öljyllä.
Vaihteet kytkeytyy vähän niin ja näin, mustaakseni tuohon kuuluu GL4 litkut, ei mitään lisäaineistettuja GL5+ versioita.
Voin tarkastaa tämän vielä
Avatar
-HH-
GFF
Viestit: 8806
Liittynyt: 20.12.2002 12:44
Paikkakunta: Eepee

Re: Kapan keskuslukko

Viesti Kirjoittaja -HH- »

Juu GL-4 manuaalin mukaan, ja täyttömäärä sen mukaan tosiaan 2 litraa. Yhtä tilaa ne on vaikka olisi 2 proppua.
- Mistä se tieto löytyy? No oikeelta foorumilta tietysti! -
Vastaa Viestiin