Sivu 1/1

Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 25.07.2016 01:24
Kirjoittaja MultiplaJTDmies
Kesäyön kuumuudessa ei tule uni, niin pitää harrastaa ajopelejä......muutaman lanzistin kanssa on ollut keskustelua otsikossa mainitusta, viimeksi Bella Italiassa toissapäivänä. Muistelin, että oheisessa linkissä oli puhetta Savonlinnassa (anteeksi erehdykseni, taisin jollekulle muistella Joensuuta; Karjalan Purkupojilla taisi olla mittaristo vaan!!!!!!) autopurkamo Itäosassa olleesta yksilöstä (punainen), joka lienee kohtalaisen täydellinenkin:

viewtopic.php?f=8&t=4484&p=248748&hilit=beta#p248748

Onkohan kukaan ehtinyt käydä tutkimassa tuota tarkemmin, liekö vielä paikalla? Tässä niitä koordinaatteja "pyhiinvaeltajille"; olisi tosi mielenkiintoista kuulla, mikä mahtaa olla tuon yksilön tila, jos ei tuonne ehdi tänä kesänä käymään; Berlinoita kun ei muutenkaan taida edes Pohjoismaissa olla liikkeellä kuin lukukappaleet:

Itäosa
Ahertajantie 14
57230 Savonlinna

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 25.07.2016 07:16
Kirjoittaja Sämpy
Mäntsälässä oli muutama vuosi sitten myynnissä kohtuuyksilö beige ja joku toinenkin sininen oli sen jälkeen nettiautossa. Mäntsälän auto oli sillä tilalla mistä se eräs vakuutusmies myi urakalla fiiatin uusia peltiosia ym. täälläkin foorumilla, ei vaan nyt tule nimi mieleen.. tai nimimerkki. Siellä oli myös kai Suomen ainoa haitarikattoinen panda mk1, joka mainosautonakin toimi Fiat Suomessa -kirjasessa.

Toki lehdissäkin esitelty Kuortin yksilö lienee rahalla kaupan.

Taitaa noita olla jopa ainakin saman verran kuin spiidereitä, joita jälkimmäisiä ei edes virallisesti tuotu Suomeen. :?

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 25.07.2016 08:47
Kirjoittaja fiatman2
Mäntsälänmiehen nimi taitaa olla Aleksi Sarlin jos muisti ei kauheasti petä?

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 25.07.2016 20:07
Kirjoittaja Eejii
Itäosa vaihtoi omistajaa hiljan. En tiedä mitä betalle kävi. Tarkoitus käydä ensi viikolla tuolla. Voin vilkaista onko tallella.

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 25.07.2016 21:07
Kirjoittaja Kake
Ja toki ei pidä unohtaa nimimerkin 1300ti kaupittelemaa berliinaakaan. Ollut pitkään kaupan mutta ymmärtääksen edelleen säilytetty asiallisesti ja maltillinen projekti.

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 03.08.2016 11:27
Kirjoittaja Eejii
Itäosan beta on myyty. Uusi omistaja on Savonlinnassa ja aikoo kunnostaa sen ensi kesäksi ajoon. Kuulemma on harvinaisen täydellinen ja hyvä aihio. Ajamalla oli aikoinaan tuotu romikseen. Jos joku haluaa omistajaan olla yhteydessä, niin yv:lla voi kysellä yhteystietoja.

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 03.08.2016 12:59
Kirjoittaja Luigi
LCF:n toripalstalla on myynnissä museorekisteröity berlina, Autonovon perustajan entinen. Mitä pikaisesti vilkaisin, niin berlinat alkaa olla harvassa ulkomaillakin, coupet, spiderit ja jopa Monte Carlot on yleisemmin tarjolla.

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 13.08.2016 13:38
Kirjoittaja TTT
Onko tuo 1-sarjan berlina (vm-76)? Kone on kuitenkin 2-litrainen.

MC:n runsas tarjonta lienee aika selvää, erikoisin Beta-malli, ja valmistusmäärä melko lähellä Spideria, joka puolestaan alkaa olla suht harvinainen.

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 13.08.2016 18:06
Kirjoittaja Sämpy
2-litrainen tuli Betaan loppuvuodesta 1975. Sitä en muista koska kakkossarja tuli, olisiko tuo nyt varhainen sellaisen edustaja, olikos ykkössarjassa kaikissa erilliset valot eli ei yhtenäistä lasia, vai pelkästään perusmallissa.
Aleksi Sarlinilla näkyi olevan joku ilmoitus myyntipalstalla, jos joku haluaa kysyä mitä sille autolle Mäntsälässä tapahtui joka siellä oli. Oli muistaakseni saman värinen kuin moni muukin eli vaalean ruskea.

Ja kuka perhana on Kari Kanerva, joka myi LCF palstalla Betan osia määritellen korimallin SAKSALAISTERMEIN! Grr..

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 13.08.2016 19:50
Kirjoittaja Eejii
75 tuli muistaakseni kakkossarja. Tehdas ilmeisesti kutsui vanhoja autoja takaisin ruosteongelmien takia ja korvasi uusilla. Voi hyvinkin olla että tuossa vaiheessa on ollut markkinoilla hyvinkin kirjavaa laatua jos ovat hyödyntäneet osia vanhoista.

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 26.08.2016 13:22
Kirjoittaja MultiplaJTDmies
Eejii:lle kiitokset ja täydet pisteet aktiivisuudesta Itäosan Berlina-tilannekatsauksen osalta! Hieno homma, että tuo saatiin säilöön. Mukavahan tuokin olisi nähdä/kuulla/kokea, vaikka viimeistään sitten aikanaan, kun tekee paluun tieliikenteeseen.

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 26.08.2016 14:03
Kirjoittaja Luigi
LCF:n torilla on lähinnä varaosiksi kelpaava moottori- kori- ja sisustusvikainen Berlina. Kiinnostaneeko vaikka tuota Savonlinnan Berlinan omistajaa?

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 29.08.2016 08:46
Kirjoittaja Eejii
MultiplaJTDmies kirjoitti:Eejii:lle kiitokset ja täydet pisteet aktiivisuudesta Itäosan Berlina-tilannekatsauksen osalta! Hieno homma, että tuo saatiin säilöön. Mukavahan tuokin olisi nähdä/kuulla/kokea, vaikka viimeistään sitten aikanaan, kun tekee paluun tieliikenteeseen.


No problem. Näitä on mukava bongailla. Harmittaa vaan kun ei itse voi kaikkia löytöjä taltioida... Pitää yrittää käydä jossain vaiheessa vilkaisemassa miten tuon Betan kunnostus etenee ja voinpa vihjata omistajalle tuosta varaosaautostakin.
Luigi kirjoitti:LCF:n torilla on lähinnä varaosiksi kelpaava moottori- kori- ja sisustusvikainen Berlina. Kiinnostaneeko vaikka tuota Savonlinnan Berlinan omistajaa?

Re: Lancia Beta Berlina

ViestiLähetetty: 30.08.2016 09:43
Kirjoittaja deltajengi
Ylitorniosta löytyy tälläinen valkoinen 8-tien varressa vanhan kaupan pihassa. Näytti seisonee paikallaan kauan. maski näytti olevan ainoa puute.
Huomasin kesälomatkalla kun ylöspäin ajelin.