Lancia Musan vaihdekeppi jumittaa!

Yleistä keskustelua Lancioista, mielipiteitä, kysymyksiä (ei tekniikka) yms.

Lancia Musan vaihdekeppi jumittaa!

ViestiKirjoittaja jukkao67 » 26.01.2016 14:03

Olis hyvät vinkit tarpeen, ettei tarvitsis viedä arvattavaksi korjaamolle!
Mulla on Lancia Musa -04 isolla 1,9 dieselillä. aj, 150tkm. Ennen joulua se teki ensimmäisen kerran tempun jonka luulin johtuvan pakkasesta; Vaihdekeppi ei liikkunut kuin kolmos- ja nelosvaihteen välillä eli eteentaakse. Sivulle ei milliäkään. Se vapautui omia aikojaan. Sitten edelleen kovalla pakkasella se teki saman ykkös-kakkosvaihteen kanssa eli liikkui vain eteentaakse. tyhjäkäynnillä se kuitenkin jonkun ajan kuluttua vapautui ja toimi ihan normaalisti. Ilmeisesti pakkasella ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä sen kanssa koska nyt se tekee saman eikä ole pakkasta. Öljyt on vaihdettu vähän aikaa sitten laatikkoon ja vaijerit rasvattu (oli ensimmäisen korjaamon ainoa vihje).

Olisiko hyviä vihjeitä mitä tehdä!
Nimim. Kädetön autonomistaja Onttonen Kuopiosta
jukkao67
 
Viestit: 2
Liittynyt: 20.02.2014 18:28

Re: Lancia Musan vaihdekeppi jumittaa!

ViestiKirjoittaja MultiplaJTDmies » 27.01.2016 12:02

Uudessa Ypsilonissani osui samantyylinen ilmiö ensimmäisen kerran Lancia-klubin pohjoismaisille päiville mennessä 4.- ja 5-vaihteen välillä. Olin juuri jossain Forssan ja Turun välillä ohittanut pienemmällä vaihteella, niin eikös vaan vaihde kieltäytynyt menemästä viitoselle ihan kokonaan! Vaiva hävisi itsekseen, kun osuin ensimmäisiin liikennevaloihin ja kiihdyttelin siitä normaalisti koko siirtokuvion läpi. Toisenkin kerran tuo tuli esiin viime kesän lopulla, tuntui liittyvän nopeaan kaasun-, kytkimen- ja erityisesti vaihdevivun käyttöön. Hitaammilla liikkeillä ei ole tullut esiin sen koommin. En ole tutkinut asiaa, mutta jotenkin vaihteensiirtoon tuo minusta tuntuu liittyvän. Pitäisi saada auto ylös, niin näkisi tuon siirtäjän mekanismin paremmin. Niin, ja mitään "rousketta" tai virheääniä ei laatikosta tuon episodin aikana kuulunut, vaihde ei vain kytkimen lattiassa olosta huolimatta mennyt suurimmalle. Eli mysteeri täälläkin. Multipla:ssani on tuo sama 1,9 JTD, ja yli kymmeneen vuoteen ei mitään tuollaista ole tullut vastaan.

Tuossa linkissä tuskailtiin Fiat Puntossa ilmennyttä vastaavaa ongelmaa:

http://www.puntosports.co.uk/forums/sho ... r-Selector
45 vuotta ja 127:sta Panda-"Nallukan", "Uuno(je)n", Ritmon, Tipon ja Puntojen kanssa Multiplahan ynnä Y10:iin sekä uuteen Ypsiloniin!
MultiplaJTDmies
GFF
 
Viestit: 564
Liittynyt: 22.01.2010 13:05
Paikkakunta: Päijät-Hämeestä pohjoiseen

Re: Lancia Musan vaihdekeppi jumittaa!

ViestiKirjoittaja Luigi » 27.01.2016 16:35

Vaijerit voideltu, mutta olisiko sitten vaihdevivustossa (joko laatikon tai kepin päässä) jotain, joka joskus jumii paikalleen? Tai vaikka joku palautus/keskitysjousi poikki tms?
Insinööri kysyy, ja luonto vastaa
Avatar
Luigi
 
Viestit: 8067
Liittynyt: 17.10.2004 13:33
Paikkakunta: Huruslahden harmaa helmi


Paluu Yleinen Lancia-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä