Delta kokemuksia, ostaisinko?

Yleistä keskustelua Lancioista, mielipiteitä, kysymyksiä (ei tekniikka) yms.

Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja Kaarlo » 18.05.2012 23:40

Tämä uudempi Delta ja koneella 1.4 T-Jet moottorilla. Millaisia kokemuksia käyttäjillä on tästä autosta? Muistan lukeneeni jostain negatiivisia asioita, että penkit ovat liian pehmeät - eivät tue, ja että tuossa ohjauksessa on keskialueella tunnottomuutta - sähköinen ohjaus. Mitä nyt viimeksi olen joskus Delta-Autossa käynyt tutkimassa, iso, tilava, hyvä varustelu ja äärimmäisen tyylikäs auto (muistikuva). Koeajoa en tehnyt.
Mutta että tuolla moottorilla, mitä kokemuksia, huoltojen hintoja jne. Autohan on teknisesti varmaankin lähellä Bravoa, voisin kuvitella että varaosia löytyy helposti ja ovat kohtuullisen hintaisia.
Tällä perusteella siirryin aikoinaan, Fiatien jälkeen (128 (2 kpl), Regata) Lancia Dedraan 1.6, mistä minulle jäi hyvät muistot. Auto oli upea ajettava ja laadukkaampi kuin Fiatit - porukoilla oli tuolloin Tempra. Sen jälkeen kyttäsin, jospa olisi tullut Lybraa Suomeen,. Eipä tullut, joten päädyin ostamaan vuonna 1998 Bravon. Vaikka Lancia oli vm1990 oli se silti paremi/tunnokkaampi peli. Ikävä jäi sitä. Nyt olen ajellut 156 Alfalla, toinen menossa. Upea peli ajaa ja hiano, mutta kallis huoltaa.
Nyt olisi tarjolla muutamia Deltoja mitkä kiinnostavat. Tällä hetkellä ei oikein mikään muu auto innosta. Italo pitää olla, Fiatiin en välitä palata, Alfa on turhan urheilullinen makuuni, kun taas Lancia on hieno elegantti herrasmies peli. Italian Audi on jos saan sanoa. Ajelen noin 10tkm vuodessa, kesällä paljon Aprilialla. Kommentoikaa, mielipiteitä Deltasta. Se mitä olen lukenut, minua arveluttaa tuo nykyinen sähköinen tunnoton ohjaustehostin. Melkein ajan mielummin vanhalla tehostamattomalla autolla. (viimeksi tyyppäsin Porsche 944 turboa, hauskaa, siitä tuli mieleen 128 165mm renkailla :P )
Alfa 156, Aprilia Sportcity 200, VespaGL, MF590
Kaarlo
 
Viestit: 11
Liittynyt: 18.05.2012 22:59
Paikkakunta: Ruovesi - Tampere

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja kare » 22.05.2012 21:13

Noin vähillä kilsoilla harkitsisin kyllä vakavasti vähän ajetun Lybran hakua ulkomailta. Autohan on aivan suora Dedran seuraaja ja erinomaisen miellyttävä auto ajaa ja varmasti vielä Dedraa/156:tta helpompi ylläpidettävä suorien osalainojensa ansiosta.
Avatar
kare
 
Viestit: 166
Liittynyt: 24.09.2004 10:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja Kaarlo » 27.05.2012 20:13

Tuo Lybran hankinta olisi pitänyt tehdä jo vähintään 6 vuotta sitten. Ei ole mitään intoa vaihtaa nykyistä autoa vanhempaan. Yhtään en epäile kommentejasi Lybran osien saatavuudessa. Jos tuota oltaisiin edes myyty Suomessa, sitten saattaisin harkita.
Kyllä hakua olisi sellaisella autolla, jossa on nykyaikainen vähäpäästöinen/kulutuksinen auto ja jokseenkin siedettävät huoltokulut. Ja italialainen tyylikkyys
Tähän Lancia paluuseen sain kimmokkeen luettuani Alfabbs-sivuilta kommentteja Kapoista. Kestäväksi ovat todenneet ja laadukkaiksi. Mutta tuohan on turha iso auto minulle.
Näillä sivuilla taitavat keskustella nimen omaan vanhempien Lancioiden kuskit. Kommentoikaa nyt rohkeasti tuon uuden Deltan ominaisuuksista. :roll:
Alfa 156, Aprilia Sportcity 200, VespaGL, MF590
Kaarlo
 
Viestit: 11
Liittynyt: 18.05.2012 22:59
Paikkakunta: Ruovesi - Tampere

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja Luigi » 27.05.2012 22:33

Vähänlaisesti taitaa olla uudemmilla Lancioilla ajavia täällä(kään.) Lybraa osaisin suositella. Mitä Deltaan tulee, niin brittien suunnasta sitä on arvioitu varsin positiiviseen sävyyn lehdistössä, toisin kuin täällä. Siellähän Delta myydään Chryslerina. Ohjaustuntuma on varmasti aivan erilainen, kuin vanhan polven Lancioissa. Lybrakin tuntui aika ylitehostetulta Theman jälkeen, mutta sen kohdalla oli melkoinen yllätys, kuinka paljon sen alusta kuitenkin kertoo kuskille, mitä tien ja renkaan välissä tapahtuu silloin, kun halutaan viedä talvisella kelillä vauhdikkaammin. Oikeastaan se on aika kaksijakoinen siinä suhteessa, sillä poliittisesti korrektilla ajotyylillä se on aika pitkälti sellainen, kuin autojen nykyään ilmeisesti halutaan olevan, eli ei turhaan stressata kuskia tien ja renkaan välisillä tapahtumilla. Deltastahan tämä ei kerro mitään, enkä siitä sen enempiä tiedäkään - tämä vain siksi, että ensivaikutelma ei välttämättä kerro kaikkea, oli se sitten hyvä tai huono.

Käy kokeilemassa, ja jos miellyttää, niin miksi sitä ei voisi ostaa? Ei Lanciaa siksi osteta, että naapuri suosittelee. ;)
Kuva
Avatar
Luigi
 
Viestit: 8369
Liittynyt: 17.10.2004 13:33
Paikkakunta: Huruslahden harmaa helmi

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja -HH- » 27.05.2012 22:45

Kannattaa käydä tosiaan kokeilemassa kuten Luigi suositteli - tarjontaahan noissa nettiauton perusteella olisi. Ainakin oma näkemys noiden D-A:n maahantuomien Ypsilonin ohjauksesta on että oikeen positiivinen yllätys joten voi jopa yllättää vielä. Toki nuo Theman/Croman ohjaustunnot onkin todella erinomaisia joten paha siitän on pistää paremmaksi. Samaa luokkaa se Dedrakin mieletäni oli...
- Ei taidot vaan selitykset -
Avatar
-HH-
GFF
 
Viestit: 8683
Liittynyt: 20.12.2002 13:44
Paikkakunta: Eepee

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja Tazio » 28.05.2012 08:17

Alfabbs:n puolella ainakin nick Vittorio Jano omistaa tuollaisen uusimman Deltan. Kommentteja ja käyttökokemuksia voisi kysellä myös häneltä.

Omaa kokemusta ei paria koeajoa enempää ole, mutta käyttöautoksi 156 JTS:n mahdollisena seuraajana noita olen minänkin pohtinut.

-Tazio
Avatar
Tazio
 
Viestit: 397
Liittynyt: 08.11.2004 13:43

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja Kaarlo » 29.05.2012 22:37

Nyt muistankin miksi Dedran ohjaus oli niin hyvä. Siinä oli hyvän tuntuman lisäksi varsin nopea ohjaus. Joku 3 kierrosta laidasta laitaan, Alfa 156:ssa hieman vähempi. Vaikka Dedra ei ollut TC-koneella siinä oli kivat pörinät vakioputkeksi. Yksi mikä myös teki tai tekee vieläkin sen hyväksi matka-autoksi, Dedrassa oli pieni ilmanvastus. Otti 180kmh yllättävän hyvin pikku koneeksi. Oli se hieno peli :( .
Tuolloin omistin - ja omistan vieläkin - fillarin Bianchin Martini Racing merkeille. Ja sitähän oli tuolloin käytettävä Lancian katolla Bella Italiassa. 8-) Se oli muuten aikaa kun Bella tapahtuma oli mukavan pieni. Nythän se on paisunut liitoksistaan. Tosin en ole nyt vuosiin siellä enään käynytkään. Ehkä se on muuttunut. Muistan myös kun siellä oli paikallinen isäntä uudella Fiatin traktorilla ja peräkärryllä muistaakseni Piccolo. Hieno yhdistelmä.
Alfa 156, Aprilia Sportcity 200, VespaGL, MF590
Kaarlo
 
Viestit: 11
Liittynyt: 18.05.2012 22:59
Paikkakunta: Ruovesi - Tampere

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja V.Jano » 01.06.2012 07:12

Osta.

Minulla on ollut perusvarusteinen 1.4 T-Jet uudesta saakka.

Ongelmiakin (moottorin kiinnityspultin pettäminen, jäähdytysnestevuoto, jarrujen vinkuna, toisen takavalon vilkkuvika, vetarit) on matkan (65tkm) varrelle osunut, mutta hyvät ominaisuudet ajavat niiden ylitse.

Lyhyesti TM tyyliin:

Kiitämme
- massasta erottuvaa muotoilua
- valtavia takatiloja
- käytännön suorituskykyä

Moitimme
- edellämainittuja vikoja

Ohjaukseen tottuu. Tätä ennen meillä oli pari sataviiskuutosta ja onhan tuo aika erilainen. Ohjaus on ihan kohtuullisen tarkka, mutta ei se kyllä parhaallakaan tahdolla mikään tunnokas ole. Tänä keväänä asennutin autooni Eibachin jouset, jotka muuttivat autoa aika lailla omaan makuun sopivammaksi. Kallistelu väheni selvästi ja mutka-ajokin on omalla tavallaan ihan hauskaa ja uskoisin että aika nopeaakin (tai siis olisi osaavalla kuskilla).
V.Jano
 
Viestit: 110
Liittynyt: 18.07.2006 19:17

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja Kaarlo » 05.06.2016 00:03

Vieläkin ajelen 156 Alfalla, mutta joka vuosi olen seurannut noita Deltojen tarjontaa. Alfa on ollut nyt sen verran kauan että päivitystä pitäisi jo tehdä.
Nyt kun aikaa on kulunut ja kilometrejä Deltan omistajille onkertynyt, olisi mukava kuulla lisää kokemuksista sekä dieselistä ja bensavehkeistä. Bensa malleissa vastaavissa 159 ja Bravoissa olen lukenut että tuossa GM:n laatikoissa on ollut vikoja.Onko samaa vaivaa ollut dieseleissä?
Alfa 156, Aprilia Sportcity 200, VespaGL, MF590
Kaarlo
 
Viestit: 11
Liittynyt: 18.05.2012 22:59
Paikkakunta: Ruovesi - Tampere

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja Stefa » 14.06.2016 08:00

Laitetaan nyt julkisestikin jotain kun muuten tuntuu kovin hiljaista olevan. Ei näitä tosiaan ihan mahdottomia ole liikenteessä ja sikäli varmaan kokemuksia aika vähänlaisesti.

Osassahan noissa on tuo puhuttu GM:n M32. Jos en ihan väärässä ole, niin T-Jetit ja 165 2,0 diesel olisi noita. Tuohon parilitraiseenkin kai jossain välissä vahtui laatikko F40:iin, mutten ole varma. Nuo laatikkovaivat ovat myös tainneet ilmetä jo reilusti alta 100 tkm ja sitä ennenkin oireilee. Itsellähän on Alfassa tuo parjattu M32. Kohta 200 tkm rullattu ja ei mitään oireita. Kai nuo siten on, että jos se on kasattu oikein, niin kestää. Jos siinä on vikaa, niin purkaantuu aika nopeasti. En kyllä mitenkään välttäisi tuota M32:sta jos se vaan on ok eikä hiljan vaihdettu. Tosin jos Alfoihin menee, niin onhan niissä ollut laatikkovaivoja muissakin lootissa kun tuossa GM:n tuotteessa :roll:

En ole kyllä kuullut, että yhdestäkään Deltasta olisi laatikkoa mennyt :lol:

Ylläpidon puolesta tuo oma Delta on kyllä ollut masentavan tylsä. Tosin en ole sillä ajanut kun noin 30 tkm, mutta tuona aikana ei mitään normihuolloista poikkeavaa ole ollut. Lämmin talvellakin ja kulutus on kokolailla huvittavaa luokkaa.

Mitä ajettavuuteen tulee, niin ohjaustuntuma on vähän ohut normaalisti. Kuitenkin tulee positiivinen yllätys jos tuota vähän reilummin käskyttää, silloin alkaa tulla feedbackiäkin ja kyllä tuolla ihan mielellään mutkateitä kurvailee.

Kannattaa tosiaan käydä ajelemassa. Sitenhän se parhaiten selviää miellyttääkö vai ei. Sisätilat on mukavat ja tyylikkäät, että sen puoleen kyllä viihtyy.
Kääpiöitä oli kahdeksan ja kahdeksas heistä oli Hullu.
Sheivaa mun dekkii.
Stefa
GFF
 
Viestit: 2656
Liittynyt: 14.09.2003 18:47
Paikkakunta: Mäntyharju

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja A Bart » 14.06.2016 08:30

Niin milläs koneella tuo on, ja minkälaista ajoa/kulutus.
Kappa tuntuu vievän tässä nurkissa reippaasti yli kympin, ja voisi teoreettisesti laskea paljonko säästää jos ostaisi uudemman auton :roll:
A Bart
 
Viestit: 724
Liittynyt: 17.12.2006 16:45
Paikkakunta: Pori

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja Stefa » 14.06.2016 11:12

Mullahan tuo on pikkunaku, eli 1,6 Multijetti.

Matka-ajossa parhaimmillaan olen päässyt 3,7 l/100 km rekkaletkaa seuraillen. Yleensä siinä 4,2..4,5. En hirveästi mitään kaupunkia aja, mutta hankala tuota on seka-ajossa yli 5 saada viemään. Itselläni on sellaiset 7..8 km työmatkaa: pientä hiekkatietä, 100 aluetta, 60, 50, taajama. Tuota jos vain sahaa, niin voi olla joku 4,7..4,8.

Harvemmin uudemman auton ostamisessa säästää, mutta polttoainekuluiltaan aika hankala on tuota pikku-Deltaa lyödä. Pienet co2:t johtaa myös kohtuullisiin veroihin (suhteessa muihin autoihin..), joten sikälikin edullinen tuo on ajaa.

Tämä oma tulee myyntiin jossain välissä. Laita vaikka viestiä jos sattuisi kiinnostamaan.
Kääpiöitä oli kahdeksan ja kahdeksas heistä oli Hullu.
Sheivaa mun dekkii.
Stefa
GFF
 
Viestit: 2656
Liittynyt: 14.09.2003 18:47
Paikkakunta: Mäntyharju

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja Rasse » 04.10.2019 20:58

Nostellaampas aihetta. Pientä autokuumetta pukkaa ja muutaman Lanciattoman vuoden jälkeen vaikuttaisi Delta 200 heppasella besaturbo 1.8 DI-turbojet koneella ja 6 pykäläisellä automaatilla kiinnostavalta. Deltasta tuolla tekniikalla ei vaan meinaa löytää kunnon juttua/kokemuksia mistään. Kone ilmeiesti sama kun alfa 159 tbi:ssä sekä giulietta QV:ssä hieman tehokkaampana.

Muutama asia mikä askarruttaa:
-Onko automaatti perinteinen momentinmuuntimella vai joku robotti tai kaksoiskytkinvaihteisto?
-Onko näitä deltoja kyseisellä tekniikalla suomessa yhtään?
-Onko moottorissa vaihteistossa tyyppivikoja?
-Kestääkö laatikko tehon /väännön nostoa miten hyvin? Jos vaikka laittaisi moottorin vastaamaan giulietta Qv:n specsejä
-Koska suomessa näitä ei ole myynnissä niin missä muussa autossa olisi sama laatikko jotta saisi vähän otettua tuntumaa miten toimii? Giulietta QV tct?
Alfa Romeo 33 1.7 QV -89, Fiat Bravo T-Jet Sport 180, ex Alfa Spider 2.0TS lusso-95, ex Lancia Dedra HF Integrale-92, ex Fiat barchetta-98, ex Lancia lybra 2.0 emblema-00, ex Fiat punto S 75 -97, ex Lancia Thema t16 lx -93
Rasse
 
Viestit: 42
Liittynyt: 20.10.2008 19:08

Re: Delta kokemuksia, ostaisinko?

ViestiKirjoittaja TTT » 15.10.2019 22:54

Suomessa ei liene ainuttakaan Delta 1,8 Tbi automaattia (manuaalina tuota ei kait ole valmistettukaan). Exclusive-varustetasolla olisi tyylikäs ja suorituskykyinen sekä vaivaton paketti omistaa ja ajaa. Laatikko on sama mehumaija-Aisin, joka on palvellut 159 JTDm Qtroniceissa (ja lukemattomissa muissa etuvetoautoissa), joten kestää bensaturbon väännön vaivatta ja mahdollistaa koneen virityksenkin ongelmitta.

Ajoltaan ja alustaltaanhan Nuova Delta on perusauto, sinänsä ongelmaton, muttei tarjoa oikeastaan sitä varsinaista ajamisen iloa. Toki autot on pääosin kehittyneet kaikki vähän samaan suuntaan viimeisen vuosikymmenen aikana, harmi kyllä.
TTT
TTT
 
Viestit: 119
Liittynyt: 19.07.2004 15:20
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Yleinen Lancia-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä

cron