Sivu 1/1

Cromodora CD30 13"

ViestiLähetetty: 07.09.2010 14:35
Kirjoittaja HGG
Uutena Fiatistina (124 Spider) kyselen, että onkos nuo otsikon vanteet oikeasti yhteyksissä Abarthiin? Vanteissa lukee kyllä Abarth ja keskellä on skorpioni, mutta onko nuo vaan koristeina, vai onko todellista yhteyttä Abarthiin olemassa sillä lailla, että se toisi jopa jotain lisäarvoa? Ovat kivan näköiset ja mukavasti uloslevittävät, mutta ilmeisesti iäkkäät ja reunoiltaan kolhiintuneet. Jos noilla on todellista arvoa, niin korjauksiakin voisi joskus ajatella. Sorvaamoja kun näköjään löytyy.

Re: Cromodora CD30 13"

ViestiLähetetty: 07.09.2010 20:44
Kirjoittaja jkedino
Ne alkuperäiset on oikeat kilpavanteet, joita saa uustuotantona (tai ainakin jokin aika sitten sai). Orkkis CD30:set on magnesiumavalua, ja siten helposti syöpyvää ja todella hankalaa, miltei mahdotonta korjata. Näitä uustuotantovanteita en ole pidellyt, mutta epäilisin niiden olevan hinnan perusteella ihan normivalua.

Itsellä on yksi käytetty sarja noita vanteita, odottamassa 128 SC:n valmistumista. Ovat juurikin hieman syöpyneet. Ajattelin fiksata ne soodapuhaltamalla, kittaamalla, hiomalla ja maalaamlla.

Juha

Re: Cromodora CD30 13"

ViestiLähetetty: 07.09.2010 21:41
Kirjoittaja -HH-
Kyllähän nuo vanteet on olleet alkuperäisvarusteina 124 Abarthissa. Noita on myyty myös lisävarustevanteina aikoinaan ja kyllähän niillä nyt jonkinlaista arvoa on. Vanhat magnesiumvanteet on vaan aika hapuroita joten niitä kannattaa käyttää aika varoen - myös tästä syystä uustuotantovanteet on alumiinia... Ja tosiaan kunnostajankin on syytä tietää mitä tekee ja kyllä magnesiumvanteitakin pystyy vaikka hitsaamaankin - mutta sitä en tiiä mitä siitä hommasta tulee vuosikymmenien vanhojen vanteiden kanssa...