Mitä vaadit käyttö/harrasteautoltasi?

Italomerkkeihin liittymätöntä keskustelua, aihe on vapaa.

Mitä vaadit käyttö/harrasteautoltasi?

ViestiKirjoittaja wellu » 23.05.2016 21:40

Siinäpä se, mitä porukka omalta käyttö-/harrastepirssiltään odottaa?

Minulla ei enään ole harrastevehkeitä, vaan käyttöharrasteita (=wanhoja pommeja).

Oikeastaan ainoa kriteeri itselläni on, ettei auto saa olla tylsä. Tämän takia ei ole vielä Toyotaa tullut. Käyttövarmuus on myös yksi kriteeri ja tästä minulle yleensä monet "erimerkkimiehet" vinoilevat, kun ajan viiatilla. Viiatissa on vain yleensä aina ollut "se jokin" erikoinen juttu, jota ei osaa selittää (ehkäpä koska se on "väärin"?).

Vaimon Volvo taas on pomminvarma maantietraktori, jonka ylläpito on naurettavan halpaa, tilaa on aivan perkeleesti (penkit nurin yli 2000l tavaratilaa) ja koska maavara on mahtavaa ja kantti on kaunista. Hyvä auto mettäautoteille, mökkiteille, hiekkateille, asfalttiteille, mutkateille ymsjne. Hyvä kompromissi.

Zemmosta. Ehkä unelma "käyttöharraste" olisi se 1.2 16V Superfirellä ja turbolla varustettu, ulospäin todella vakio ja hiukan kuppainen Y10 Lancia. :lol:
"Pussihousu" = Kapeakatseinen mobilisti, jolle kelpaa vain kangasjohdot ja pakeliittieristeet. Pussihousulle kaikenlainen ajoneuvon ulkonäön tai toiminnallisuuden muuttaminen alkuperäisestä poikkeavaksi aiheuttaa patongin otsaan.
Avatar
wellu
 
Viestit: 4102
Liittynyt: 16.12.2004 08:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Mitä vaadit käyttö/harrasteautoltasi?

ViestiKirjoittaja Sämpy » 23.05.2016 22:56

Naapurilla ei saa olla samanlaista.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Sämpy
Moderaattori
 
Viestit: 6511
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Tuulos

Re: Mitä vaadit käyttö/harrasteautoltasi?

ViestiKirjoittaja TfP-Motors » 23.05.2016 23:28

Käyttöpelissä tietysti toimintavarmuus, sopiva hankintahinta kukkarolle (ei lainalla). Vetokyky perävaunulle jarruin väh. 1700kg. ei haittaa vaikka vähän tylsä, olkoon nuo harrastateajokit erikoisempia. Pitkään jurrasin t4 Transportterilla, arkinen tussarihan se oli, joten se piti turbottaa ja tuunata. kaikenkaikkiaan 90tkm ja turbolla 60tkm, ja ei jäänyt välille. Nyt kiikarissa isompi "retkeilyauto", näissä sama kukkarolle sopivuus/kohtuukunto ei ole vielä natsannut. Mutta tällä hetkellä vedetään uskomattoman upealla -94 corollalla, harmaa tietysti. saa olla tarkkana että oma auto löytyy abc tai prisman pihalta. Tosin olen tähänkin ostanut useammalla satasella turbotuspalikkaa, ja alkaa kun vaan toinen käyttis löytyy. TOYOTA and you don´t walk. :thumb: Perävaunun vetoon löytyy tällähetkellä perheestä sitten toinen VW.

Harrasteitalot jää kyllä tuohon 85-vuoden desingiin, uudemmat ei sytytä juurikaan. osassa on kyllä ok tekniikkaa, mutta eivät herätä omistushalua.
Kympin yrjö ja Neckar odottaneet työvuoroaan jo pidemmän aikaa, mutta vaikka olisi miten iso vuoronumero, kyllä se aika vielä joskus tulee. Kaikki harrasteet on kyllä pitänyt tuoda useastikkin trailerilla takaisin kotiin, mutta itse kun tekee, tietää missä vika :mrgreen:
Kuva
Avatar
TfP-Motors
GFF
 
Viestit: 1467
Liittynyt: 22.02.2003 11:20
Paikkakunta: Suonenjoki

Re: Mitä vaadit käyttö/harrasteautoltasi?

ViestiKirjoittaja Nipa » 23.05.2016 23:34

wellu kirjoitti:auto saa olla tylsä
Siinäpä se. Käyttöautossa lisäisin vielä sen että ruma ei saa olla. En voisi kuvitella tilannetta kun aamulla työmatkaa valmistelen. Ensimmäinen ajatus kulkinetta lähestyttäessä "on se ruma".
Kun kuulen maininnan hiilijalanjälki, poistan pistoolistani varmistimen.
Avatar
Nipa
GFF
 
Viestit: 2714
Liittynyt: 28.04.2003 23:05
Paikkakunta: Askola

Re: Mitä vaadit käyttö/harrasteautoltasi?

ViestiKirjoittaja Keltsi » 24.05.2016 10:52

Omalla kohdalla kaikista autoista tulee jollain tasolla harraste-autoja... Pääkriteeri on, että auton tulee olla kiva ajaa ja tarjota siten elämyksiä harmaaseen arkeen. Ok, tämä ei rajoita kategoriaa, vaan se saattaa olla 156GTA, 16V Uno tai Jeep Cherokee korotettuna ja maastorenkailla, kaikki on omalla tavalla kivoja ajaa! Toinen merkittävä seikka on se, että sen todellakin löytää Prisman parkkikselta ;)

Mulla on aina ollut vähintään yksi Italialainen auto tallissa, mutta seuraava käyttis saattaa hyvinkin olla muun maalainen. Valitettavasti FCA ei ole tuottanut potentiaalisia vaihtoehtoja 156:n jälkeen, siis omaan makuun sopivia :(

Kerran olen koitanut ajaa "järkiautolla", mutta se vaihtui hyvin nopeasti 156 JTD farkkuun. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi ajamalla tylsillä autoilla :lol: Kuitenkin sitä istuu yhden työpäivän viikossa ajamalla työmatkaa, niin miksei siitä sitten nauttisi?
"tähän pitäisi ilmeisesti kirjoittaa joku kiva slogani"
Avatar
Keltsi
GFF
 
Viestit: 1040
Liittynyt: 16.03.2004 10:57
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Mitä vaadit käyttö/harrasteautoltasi?

ViestiKirjoittaja Stefa » 24.05.2016 11:35

Niinhän se on, että jotain iloa pitää autosta olla. Kuitenkin itsellä tulee kilometrejä jonniin verran, joten on positiivista jos ajaminen ei kevennä kukkaroa mahdottomasti. Mutta ei tosiaan myöskään tylsässä autossa jaksa istua.

Ainakin yhdessä autossa pitää olla myös koukku.

Ei mielestäni ole myöskään huono homma jos onnistuu yleistä kummeksuntaa herättämään. Itsellä kolme Italiaanoa pihassa ja en oikeastaan ole mihinkään negatiiviseen kommentointiin törmännyt. Lähinnä ihmettelyn takaa olen ollut välillä aistivinani pientä kateuden hiventä.

Nykykulkineet Delta ja 159 farkku ovat aika toimivia molemmat. On vaan ongelma kun jompi kumpi pitäisi vaihtaa tilavampaan, mutta mitä ihmettä oikein tilalle keksisi :? En ole oikein mitään keksinyt mikä houkuttelisi pätkääkään.

Harrastekamppeissa taas pitää olla tuota hauskuutta ja muuta factoria sitten vielä reilummin. Sekä tietysti potentiaalia. Itsellä harrasteauto kun ei oikein ole sellainen, että sillä vain ajetaan. Jotain täytyy aina rakennella. Ei tietty ole huono jos se on vielä suht käytännöllinen, että sillä voi oikeasti ajaa järkeviäkin ajoja, eikä vain erikseen suunniteltuja reissuja. Tuo farkkukasi istuu aika hyvin tähän määritelmään.
Kääpiöitä oli kahdeksan ja kahdeksas heistä oli Hullu.
Sheivaa mun dekkii.
Stefa
GFF
 
Viestit: 2593
Liittynyt: 14.09.2003 18:47
Paikkakunta: Mäntyharju

Re: Mitä vaadit käyttö/harrasteautoltasi?

ViestiKirjoittaja Polkuautoilija » 24.05.2016 21:41

Minulla oli viime vuosikymmenellä Toyotan Rav4 käyttöautona.
Sen suurin ongelma oli että se oli niin tavattoman tylsä.
Lisäksi kaksilitrainen bensakone, nelipykäläinen automaatti sekä neliveto ja korimalli tekivät sen aika nälkäiseksi. Ja stereot olivat kovin kehnot. Eikä vakionopeudensäädintäkään ollut.

Mutta vaikka muita puutteita siitä olisi voinut ehostaakin ja kulutuksenkin kanssa elää, ei siitä päässyt mihinkään että se oli tylsä.
Meni vaihtoon.

Ensimmäinen autoni oli -86 mallin Uno, 1.1 -litrainen kilometrinnielijä.
Siitä on vieläkin hyvät muistot, vaikka muiden silmään se oli lähinnä etelänmatka tai hassu pommi.

Siinä oli kuitenkin sitä jotain.

Muokkaillaan tätä vielä sen verran, että aikojen saatossa ovat sitten tarpeet ja halut eläneet ja välillä aina kulkuvälineissä kohdanneetkin. Nykyisellään kun on mahdollista pitää erikseen sitä järkiautoa ja sitten hupituuttia, on hupituutin väri ollut ehkä yllättävänkin tärkeässä roolissa (keltainen, ehkä punainenkin voisi mennä).

Ja teho, tai oikeastaan suorituskyky, on usein ollut lopulta seikka jota on autosta jäänyt lisää kaipaamaan - Chryslerin Sebring oli monella tapaa mukava lulla ja soikin hienosti, mutta kaasupolkimen painaminen nosti vain verenpainetta ja polttoaineenkulutusta. Samoin Hyundain Coupehan oli kaunis (keltainen, vm -04), mutta ulkonäölle ei löytynyt vastinetta suorituskyvystä. Sitä pieni ihminen haikaili turbosarjojenkin perään kunnes ymmärsi ne paitsi kalliiksi, myös Byroslaviassa mahdottomiksi yhtälöiksi.
Audin A6 taas kulki lähemmäs parilla sadalla hepoisellaan ja oli hyvä ajaakin, mutta kun auton hinta tuplaantui korjauskuluissa eikä se siltikään tullut kuntoon, jäi VAGinasta hieman karvas jälkimaku.
Avorellu (Megane, keltainen) oli myös kaunis ja sen luonto lähellä - tunnelma toi siihen sen kaivatun erikoisuuden. 66 kilowatin teho ja Renaultmainen ohjaustuntuma sekä ranskalaisittain epämääräinen vaihteisto (kuin teini sängyssä - ei oikein tiedä onko se jo siellä vai ei, ja menikö oikeaan reikään) sekä puuttuvat kahvikuppitelineet jättivät nekin kuitenkin selkäytimeen ajatuksen siitä että paremminkin voisi olla.

Toistaiseksi Kiertopalkinto tuntuu vastaavan oikein hyvin tämän päivän ajatukseen siitä mikä olisi hauska hupikäyttökulkine.
Käyttöautossa taas oleellista on toimintavarmuus ja luotettavuus, tarpeisiin sopivat tilat, mieluusti pieniruokaisuus sekä toki silmään sopiva ulkomuoto.

Niin ja Unon luonteeseen sopi se ettei se oikein kulkenut mihinkään. Ainakin näin ajan kullittamissa muistoissa.
Viimeksi muokannut Polkuautoilija päivämäärä 25.05.2016 07:43, muokattu yhteensä 4 kertaa
Avatar
Polkuautoilija
 
Viestit: 139
Liittynyt: 22.03.2016 21:21

Re: Mitä vaadit käyttö/harrasteautoltasi?

ViestiKirjoittaja 4d60elx » 24.05.2016 22:47

Poweria pittää löötyä ja ilosesti laalaa,myös siistejä oltava että kehtoo ihmisten ilimoilla liikkua ja tietysti niin monta kuin tontille mahtuu :lol: :shock:
-05 Fiat Panda 60
-95 Fiat Tempra 1.6 SW
-90 Fiat Uno 60
-97 Fiat Coupe 2.0 20 V T
-88 Fiat Uno Tbo 4d
-89 Fiat Uno 60 S
-89 Laika Laserhome 57
-89 Lancia Y10
-89 Lancia Y10 Turbo
-02 Fiat Punto 60 elx
-02 Fiat Brava 100 elx
-91 Pontiac T.S 3,1 SE
4d60elx
 
Viestit: 381
Liittynyt: 12.09.2007 23:23
Paikkakunta: Lapinlahti

Re: Mitä vaadit käyttö/harrasteautoltasi?

ViestiKirjoittaja tapi0 » 26.05.2016 21:52

Mullakin on kaikki autot enemmän tai vähemmän harrastepelejä, mutta ns. käyttöautoja ei viritellä niin paljoa. :P
Auton täytyy olla kiva ajettava ja jollei ole niin siitä tehdään. Mutkapätkiä on kiva mennä autollakin vauhdikkaasti. :D
Bonusta on jos löytyy sitä voimanpaskaakin ja iso plussa, jos sitä on paljon. :twisted:
Ja tietty sen auton tarttee näyttää hyvältä omaan silmään.
Projektit:
-88 Uno 1.3 T.i.e -> 1.4 T.i.e
-82 Lada 1200 (VAZ-2101) "Nappisilmä"
-88 Lada 1200L (VAZ-21013) "Nappis"
Avatar
tapi0
GFF
 
Viestit: 811
Liittynyt: 03.09.2010 02:47
Paikkakunta: Vahto


Paluu Off-topic

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä