Autoilua ulkomailla?

Italomerkkeihin liittymätöntä keskustelua, aihe on vapaa.

Autoilua ulkomailla?

ViestiKirjoittaja Jakke » 23.09.2007 11:02

Onkos eksoottisia kokemuksia ulkomailla autoilusta?

Itse tein joskus reilut 10v sitten kolmen viikon "Euroopan kiertueen" Uno Turbolla. Unohtumattomina elämyksinä jäivät tietenkin mieleen Saksan autobahnat (ja varsinkin kisailut yhden Audi A4:n kanssa, rupes jäämään jälkeen 180km/h jälkeen :lol: ), sekä varsinkin Pariisi liikenneympyröineen. Kuvittele seitsenkaistainen liikenneympyrä, siihen autoja niin paljon kuin rinnakkain vaan mahtuu ja sitten pyrit ajamaan sääntöjen mukaan. :arrow: Ei onnistu. Vaan sujuvaa se ranskalainen liikenne on kun tottuu siihen sääntöjen joustavuuteen! Jotakuinkin sama pätee myös Italian liikenteeseen.
Alfa 166 3.0 & Freelander V6
Avatar
Jakke
 
Viestit: 502
Liittynyt: 02.12.2003 21:39
Paikkakunta: Kuopio

ViestiKirjoittaja K4CE » 23.09.2007 17:21

Onhan tuota kokemusta Euroopan teiltä kertynyt, vuosilta 2003 ja 2004: Ruotsi, Tanska, Saksa, Itävalta, Italia, Kreikka, Makedonia, Serbia jne. Autona Fiat Coupé 20VT Limited Edition -99.

Serbia ja Makedonia olivat aika lailla erilaisia kuin nuo ns. oikeat Euroopan maat. Tien kunto on monissa paikoin niin huono, että teki todella pahaa ajaa matalaprofiilirenkailla. Ei sinänsä ole ikävä niitä sudenkuoppia, vaikka muuten tuolla seudulla olikin mukava ajella: sakoista pystyi tinkimään, ajoi tutkaan sitten kuinka lujaa tahansa. Nimimerkillä 233 km/h ratsiaan :wink:

Kreikka on vähän siltä ja väliltä. Tiestö on pääosin hyväkuntoista kuten muuallakin Euroopassa, mutta kiihtyvä infrastruktuuri näkyy kattavina tietöinä. Joskus saa jonottaa ikuisuudelta tuntuvia aikoja.

Italiassa liikenne on jo huomattavasti hektisempää. Moottoriteillä käydään puolivakavaa kamppailua sijoituksista. Itsekin sai todella pitää puoliaan, jos halusi pitää kaiken maailman diesel-farmarit taustapeilissä. Aikuismaista :P

Itävallasta ja Saksasta ei ole pahaa sanottavaa. Ajeltiin näköalareittejä Alppien yli Italiasta Itävaltaan ja sieltä sitten Saksaan. Rajasta tai rajatarkastuksista ei luonnollisesti ollut tietoakaan Itävalta-Saksa-välillä. Noin 2500 metrin korkeudella Alpeilla hieman jännitti ajaa kesärenkailla, vaikka huhtikuuta jo elettiinkin. Kaveri ajoi tuolloin Subaru Impreza WRX STi:llä, joten hänellä ei jännäkakkaa arvatenkaan puskenut.

Koko reissu meni pienessä krapulassa, koska juhlistettiin välietappeja etanolipainotteisesti. Ajettiin tuo kahdeksan maan kiertua viikossa läpi. Paras road trip ikinä. En ainakaan usko, että tulee pistettyä paremmaksi.
Punto GT -94

http://kuvablogi.com/blog/2880/
Avatar
K4CE
 
Viestit: 527
Liittynyt: 23.04.2003 18:09
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja hepe75 » 23.09.2007 20:15

viro, latvia, liettua, puola, saksa, ruotsi samalla kierroksella

virossa autoilu samanlaista kun heilsingissä, latvian ja liettuan autoiliat erittäin kohteliaita verrattuna suomen vastaaviin :lol: puolassa pätee viidakon lait tiellä :twisted: se menee ekaksi joka uskaltaa, tiet ihan perseesta ainaskin kestopäälystetyt. saksassa oli tiet ok ja autoiliat taas kohteliaita, ruottissa ajetaan niin kuin meillä...
Lancia Dedra HF integrale EVO2(myynnissä)
Avatar
hepe75
 
Viestit: 1722
Liittynyt: 15.05.2003 18:04
Paikkakunta: Kuikka

Re: Autoilua ulkomailla?

ViestiKirjoittaja eastfiatman » 30.05.2016 23:20

lainataan tätä vanhaa topicca kysymykseen:
kuka tunnustaa onko kenties foorumilaisia yksi herra väitti minulle viime viikonloppuna että venäjällä käy tankkaamassa joku fiat 133 musta?????
menee vaalimaan kautta en tiedä pitääkö paikkansa vai ei mutta huima juttu kuitenkin
jollei julkisesti niin voi laittaa yv tai kertoa minulle kuka tämä urho mahtaa olla jos tietää
eastfiatman
GFF
 
Viestit: 176
Liittynyt: 19.11.2004 12:04
Paikkakunta: IMATRA


Paluu Off-topic

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä