marttakerho
- Pikku-Taukka
- GFF
- Viestit: 303
- Liittynyt: 09.06.2008 15:48
- Paikkakunta: Mynämäki
No ei valitettavasti ole. Yksi 130 TC on tyrkyllä mutta smetanakanan avulla kaadettu kesävosu on muuttanut pysyvästi asuntooni ja hän kertoi, että EI ENÄÄ YHTÄÄN PROJEKTIA LISÄÄ NURKKIIN!-HH- kirjoitti:Sanotaan että toisessa noista on aika paljon vaihtelua ainakin omalla kohdalla... Mutta onko sullakin taas Rytmi...?Pikku-Taukka kirjoitti: Niinpä. Meillä nykyisillä (ja entisillä) Ritmo-miehillä onnistuu niin naisen iskeminen kuin ruuan laittaminenkin.
Tuon entisen -82 125 TC Abarthini entisöintiprojektissa tulen varmaankin olemaan aktiivisesti mukana.
Marko "Pikku-Taukka" Hannula
Mynämäki
Mynämäki
Ei saa teilata, kun tunnustan ostaneeni turhake-maineella varustetun vehkeen...
Oon jonkun aikaa ollut leipäkoneen omistaja!
Kaipa sitä harrastuskokkaaja tekee leipää ilman leipäkonettakin, mutta tän psoriasiksen kanssa ei mielellään laita käsiään mihinkään aineisiin sen enempää mitä on ihan välttämätöntä (=auto ja pajahommat )
Itseasiassa autolika ja öljy ei tunnu olevan näille käsille yhtään niin paha, mitä orgaaniset ainekset. Perunoiden peseminen on hyvä konsti, jos haluaa välttämättä tulehduksen sormiinsa.
Asiaan,
On tullut tehtyä aika monta erilaista leipää tuolla koneella, ja hyvää tulee!
Reseptien varioiminen ja kokeiluluontoinen leiväntekeminen on aika hauskaa, kun se on niin helppoa, että ainekset vaan suurinpiirtein oikeassa järjestyksessä sisään, ja sitten odottelemaan.
Parhaat leivät tullut kuitenkin siten, että on tehnyt taikinan tuossa koneessa, ja siitä eteenpäin jatkanut perinteisillä menetelmillä.
Hiivaleivästä tuli todella kunkkua, ainoa mikä puuttui, että olisi ollut uunina kiviuuni, josta hiilet havuilla pyyhitty ennen paistoa (niinkuin mummo teki hiivaleivät).
Kyllä noillakin koneilla funktionsa on, turhempiakin kodinkoneita on mielestäni, kuten mehulinko ja sauvasekoitin. Sauvasekoitin nyt ei sinänsä niin huono, mutta jos on perinteinen kulhomallinen tehosekoitin, niin sauvasekoitin jää kyllä helposti kaappiin pölyttymään.
Oon jonkun aikaa ollut leipäkoneen omistaja!
Kaipa sitä harrastuskokkaaja tekee leipää ilman leipäkonettakin, mutta tän psoriasiksen kanssa ei mielellään laita käsiään mihinkään aineisiin sen enempää mitä on ihan välttämätöntä (=auto ja pajahommat )
Itseasiassa autolika ja öljy ei tunnu olevan näille käsille yhtään niin paha, mitä orgaaniset ainekset. Perunoiden peseminen on hyvä konsti, jos haluaa välttämättä tulehduksen sormiinsa.
Asiaan,
On tullut tehtyä aika monta erilaista leipää tuolla koneella, ja hyvää tulee!
Reseptien varioiminen ja kokeiluluontoinen leiväntekeminen on aika hauskaa, kun se on niin helppoa, että ainekset vaan suurinpiirtein oikeassa järjestyksessä sisään, ja sitten odottelemaan.
Parhaat leivät tullut kuitenkin siten, että on tehnyt taikinan tuossa koneessa, ja siitä eteenpäin jatkanut perinteisillä menetelmillä.
Hiivaleivästä tuli todella kunkkua, ainoa mikä puuttui, että olisi ollut uunina kiviuuni, josta hiilet havuilla pyyhitty ennen paistoa (niinkuin mummo teki hiivaleivät).
Kyllä noillakin koneilla funktionsa on, turhempiakin kodinkoneita on mielestäni, kuten mehulinko ja sauvasekoitin. Sauvasekoitin nyt ei sinänsä niin huono, mutta jos on perinteinen kulhomallinen tehosekoitin, niin sauvasekoitin jää kyllä helposti kaappiin pölyttymään.
Niin, mä en kyllä ymmärrä miksi kampe joka tekee leivän valmiiksi aamuksi olisi turhake? Itse en omista, mutta joskus 80-luvulla tuollainen kotona oli.
Aivan samoin sähköliesi olisi turhake koska saahan sen sapuskan nuotiollakin lämmitettyä.
Aivan samoin sähköliesi olisi turhake koska saahan sen sapuskan nuotiollakin lämmitettyä.
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
80-luvun leipäkoneet eivät ilmeisesti toimineet niin hyvin mitä nykypäivän. Väitetään että leipäkoneiden huono maine juontaa juurensa sinne niiden alkuaikoihin. Minä tosin olen vaan lukenut juttuja, ei ole omakohtaista kosketusta vanhemman sukupolven leipäkoneisiin.vvieri kirjoitti:Niin, mä en kyllä ymmärrä miksi kampe joka tekee leivän valmiiksi aamuksi olisi turhake? Itse en omista, mutta joskus 80-luvulla tuollainen kotona oli.
Aivan samoin sähköliesi olisi turhake koska saahan sen sapuskan nuotiollakin lämmitettyä.
On nämä nykyisetkin, jos haluaa 100% varman onnistumisen leivän teossa, välillä kurkkailtava, että ainekset on varmasti sekoittuneet kunnolla, ettei reunoille ole jäänyt jotakin jauhopesäkettä.
On niissä muitakin kikkoja.
Tänään on appivanhemmat yökylässä, ja teen kotiin vietäväksi vähän perinteistä hiivaleipää, mutta teen ainoastaan taikinan koneella, eli loput käsin ja normaalissa uunissa, eli niin kuin tuossa edellisessä jo mainitsinkin.
Tämmööstä tuli perjantaina sikailtua naamaan anoppilassa. Suosittelen.SASLIK
*saslik-lihaa (possu on hyvä)
*piimää
*sipulia
*mausteita (mustapippuria yms.)
Paloittele liha kimpaleiksi ja laita ämpäriin piimän, sipuliviipaleiden ja pippurin kanssa. Anna olla yön yli. Tee vartaat, sytytä nuotio, pujota lihakimpaleet vartaisiin ja kypsennä nuotiolla. Syö, juo ja iloitse!