marttakerho
Tää menee nyt ohi aiheen pikkasen, kun ei koske ruokaa suoranaisesti, mutta marttakerho aiheen alle sopii mielestäni kyllä erittäin hyvin.
Yllätyin täysin, kun ostin kokeeksi tällaisen tuotteen: http://www.eettinenluksus.fi/OnneksiOn/ ... uskivi.htm
On meinaan sitten tehokas!
Pari paistinpannuakin, joissa pinnoitukseen alkoi ruoka jatkuvasti tarttua, alkoi toimia tuon jälkeen kuin uusi!
Yllätyin täysin, kun ostin kokeeksi tällaisen tuotteen: http://www.eettinenluksus.fi/OnneksiOn/ ... uskivi.htm
On meinaan sitten tehokas!
Pari paistinpannuakin, joissa pinnoitukseen alkoi ruoka jatkuvasti tarttua, alkoi toimia tuon jälkeen kuin uusi!
Tuli vahingossa keksittyä aika kätevästi valmistuva herkkuruoka.
Tehdään hyvin maustettu ruskea kastike. Tämän voi tehdä kattilassakin (helppous).
Sitten laimennetaankin se kastike vedellä siten, että ruskistuksen jälkeen laitetaankin noin 3-4 kertaa enemmän vettä, mitä muuten laittaisi.
Tämän jälkeen lisätään jotain tosi tujua, kuten Blair Mega Death kastiketta 0,5-1 teelusikallista käytettyä jauhodesiä kohti.
Yrttimausteita kannattaa heitellä sekaan.
Kun kastike on tuossa vaiheessa, heitetään paistettu makkara (itse suosin HK-sininen tai Wigrenin pikkulenkki), joka on niin halutessaan paistettu (saunoessa voi laittaa kiukaalle foliossa), sekaan. Pestään muutama peruna ja heitetään nekin sekaan. Sitten vaan koko hoito muhimaan liedelle, kunnes perunat on kypsiä, ja ääntä kohti!
Jos edellä mainittua Blairin kastiketta tuli yliannosteltua, niin seuraava lusikallinen meneekin äänettömyyttä kohti
Tosiaankin, HUOM, syödään lusikalla makunautinnon maksimoimiseksi!
Miksihän tätä kutsuisi... Ruskeakastikekeitto kuulostaa tylsältä
Tehdään hyvin maustettu ruskea kastike. Tämän voi tehdä kattilassakin (helppous).
Sitten laimennetaankin se kastike vedellä siten, että ruskistuksen jälkeen laitetaankin noin 3-4 kertaa enemmän vettä, mitä muuten laittaisi.
Tämän jälkeen lisätään jotain tosi tujua, kuten Blair Mega Death kastiketta 0,5-1 teelusikallista käytettyä jauhodesiä kohti.
Yrttimausteita kannattaa heitellä sekaan.
Kun kastike on tuossa vaiheessa, heitetään paistettu makkara (itse suosin HK-sininen tai Wigrenin pikkulenkki), joka on niin halutessaan paistettu (saunoessa voi laittaa kiukaalle foliossa), sekaan. Pestään muutama peruna ja heitetään nekin sekaan. Sitten vaan koko hoito muhimaan liedelle, kunnes perunat on kypsiä, ja ääntä kohti!
Jos edellä mainittua Blairin kastiketta tuli yliannosteltua, niin seuraava lusikallinen meneekin äänettömyyttä kohti
Tosiaankin, HUOM, syödään lusikalla makunautinnon maksimoimiseksi!
Miksihän tätä kutsuisi... Ruskeakastikekeitto kuulostaa tylsältä
Re: marttakerho
Joku TV-kokki taannoin opasti että sitruunamehulla voi saada ruokaan natriumglugamaatin, eri aromisuolan kaltaista makua, ilman että se vie muut maut taka-alalle.
Kokeilin eilen. Paistoin pannulla ranskanperunoita, makkaran ja lihapullan paloja ja paiston loppupuolella puristin kokonaisen sitruunan mehun sinne päälle.
Voin sanoa, että olin todella yllättynyt lopputuloksesta positiivisesti! Se TV-kokki puhui täysin asiaa. Muut mausteet voi puolittaa, kun laittaa sitruunamehua! Einesruuasta tuli lähes kotitekoisen makuista!
...ja vaikka allekirjoituksessani on tuo suolakommentti, niin tosiaan myös suolan vähentämistä ei huomaa, kun laittaa sitruunamehua. Suosittelen!
Kokeilin eilen. Paistoin pannulla ranskanperunoita, makkaran ja lihapullan paloja ja paiston loppupuolella puristin kokonaisen sitruunan mehun sinne päälle.
Voin sanoa, että olin todella yllättynyt lopputuloksesta positiivisesti! Se TV-kokki puhui täysin asiaa. Muut mausteet voi puolittaa, kun laittaa sitruunamehua! Einesruuasta tuli lähes kotitekoisen makuista!
...ja vaikka allekirjoituksessani on tuo suolakommentti, niin tosiaan myös suolan vähentämistä ei huomaa, kun laittaa sitruunamehua. Suosittelen!
Re: marttakerho
Kalan ja porsaanfileiden kanssa sitruunaa oon kyllä usein käyttänyt. Täytyy vielä mainita sekin, että sitruunahappo mureuttaa näitä.
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Re: marttakerho
Paistetut silakat perunamuusin kera.
Höystönä paistetut suppilovahverot sipulilla ja pekonilla.
Syntisen hyvää
Höystönä paistetut suppilovahverot sipulilla ja pekonilla.
Syntisen hyvää
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Re: marttakerho
Pekonilla on hassu taito taikoa kaikesta hyvää.
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
-
- Viestit: 1914
- Liittynyt: 09.04.2012 14:39
Re: marttakerho
purkki tätä
http://www.kauppahalli24.fi/media/catal ... 7/3704.jpg
3/4 osaa tätä joukkoon
https://ruoka.citymarket.fi/Image/produ ... 037439.jpg
On soppa valmis ja maistui koko porukalle kehujen kera. kantzii testimo jos nopeesti tarttee jotaa vääntää
Edit: vettä kantsii lisätä sopivasti
http://www.kauppahalli24.fi/media/catal ... 7/3704.jpg
3/4 osaa tätä joukkoon
https://ruoka.citymarket.fi/Image/produ ... 037439.jpg
On soppa valmis ja maistui koko porukalle kehujen kera. kantzii testimo jos nopeesti tarttee jotaa vääntää
Edit: vettä kantsii lisätä sopivasti
Bravo t-jet
Re: marttakerho
Aika vähän näkyy olevan paistin tekoon liittyviä ohjeita. Itse käytän yleensä ruuanlaittoon tarmoa ja aikaa varsin paljon. Tykkään puhtaista mauista, joita ei teollisilla valmislisukkeilla tuoteta. Riistaa tulee syötyä paljon kun jahtimies. Mutta tässä yksi helppo, mutta taatusti vieraat säväyttävä tapa tehdä "köyhän miehen palvia". Onnistuu jos sinulla on tavallinen savustuspönttö.
Otetaan paisti, mieluusti punaista lihaa, mutta possukin käy. Paisteista parhaiten soveltuu sisäpaisti, mutta kyllä "anopinpaisteista" eli kulma ja ulkopaististakin onnistuu. Kokoa saa olla 0,5 - 1 kg.
Otetaan paisti ja lämäistään se savustuspönttöön. Purua saa laittaa reilummin kuin esim. kalan kanssa.
Pidetään tulilla ja reilulla savulla semmoinen 10 minuuttia.
Paisti pois, sisälämpömittari paistiin ja uuniin pellille 175 asteeseen.
- punainen liha 52 - 55 astetta.
- possu kypsäksi, 75-80 astetta.
Otetaan liha pois ja kääritään tiukkaan monikerroksiseen folioon.
Paketti pistetään jääkaappiin vuorokaudeksi, mieluusti kahdeksi.
Otetaan paisti pois ja viipaloidaan poikkisyyhyn hyvin ohuiksi siivuiksi.
Päälle sormisuolaa ripsotelleen.
Lisukkeiksi sitten mistä nyt sattuu tykkäämään, esim. rosmariini uunijuurekset. Punaviinikastikkeen kun jaksaa keitellä kylkeen, niin jopa.
Toinen versio on sama, jolla tehdään ns. routapaisti. Savustuksen jälkeen paisti upotetaan lämpimään maustelimeen ja nostetaan kylmään. Annetaan olla liemessä väh. 12 tuntia. Näin paistin saa maustettua/suolattua samalla.
Otetaan paisti, mieluusti punaista lihaa, mutta possukin käy. Paisteista parhaiten soveltuu sisäpaisti, mutta kyllä "anopinpaisteista" eli kulma ja ulkopaististakin onnistuu. Kokoa saa olla 0,5 - 1 kg.
Otetaan paisti ja lämäistään se savustuspönttöön. Purua saa laittaa reilummin kuin esim. kalan kanssa.
Pidetään tulilla ja reilulla savulla semmoinen 10 minuuttia.
Paisti pois, sisälämpömittari paistiin ja uuniin pellille 175 asteeseen.
- punainen liha 52 - 55 astetta.
- possu kypsäksi, 75-80 astetta.
Otetaan liha pois ja kääritään tiukkaan monikerroksiseen folioon.
Paketti pistetään jääkaappiin vuorokaudeksi, mieluusti kahdeksi.
Otetaan paisti pois ja viipaloidaan poikkisyyhyn hyvin ohuiksi siivuiksi.
Päälle sormisuolaa ripsotelleen.
Lisukkeiksi sitten mistä nyt sattuu tykkäämään, esim. rosmariini uunijuurekset. Punaviinikastikkeen kun jaksaa keitellä kylkeen, niin jopa.
Toinen versio on sama, jolla tehdään ns. routapaisti. Savustuksen jälkeen paisti upotetaan lämpimään maustelimeen ja nostetaan kylmään. Annetaan olla liemessä väh. 12 tuntia. Näin paistin saa maustettua/suolattua samalla.
Re: marttakerho
Joulukinkkua tässä valmistan... kaapin lämpöjä en vain koko ajan ole saanyt pysymään siinä 90-100 asteen haarukassa joten taitaa kinkun valmistumisajankohta venyä aamuyön puolelle... vielä kun se on 15-kiloinen jötkäle.
- Liitteet
-
- Kaapin lämpötila
- sIMG_8077.jpg (111.95 KiB) Katsottu 7006 kertaa
-
- sIMG_8082.jpg (238.15 KiB) Katsottu 7006 kertaa
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Re: marttakerho
Miksi Ville väität pontikankeittoa kinkunpaistamiseksi. Hyi hyi.
-Cause my mouth's writing checks that my ass can't cash
-Fiat Croma
-Fiat Uno Fire
-Ja ehkä pian myös turpo uunoilua.
-Fiat Croma
-Fiat Uno Fire
-Ja ehkä pian myös turpo uunoilua.
Re: marttakerho
90-100 olis pontikalle liian kuuma, ja miksi keitellä niin kauan kuin Tallink liikennöi.
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Re: marttakerho
Hyvin on sitte naamioitu jos lämpömittarinkin asteikkoa on ronkittu.
Tallink ja tallink haiskahtaa tosiharrastajan selityksiltä.
Tallink ja tallink haiskahtaa tosiharrastajan selityksiltä.
-Cause my mouth's writing checks that my ass can't cash
-Fiat Croma
-Fiat Uno Fire
-Ja ehkä pian myös turpo uunoilua.
-Fiat Croma
-Fiat Uno Fire
-Ja ehkä pian myös turpo uunoilua.
Re: marttakerho
Se vaan on niin ettei näillä etanolin hinnoilla kotipoltto kannattaisi.
Kinkun kanssa menee kellonympärystä joten välipalaksi yläritilälle laitettiin kanan koipireisiä. Nam! (huomaa kuvassa miten kananliha (ja sianliha myös) menee vaaleanpunaiseksi savustaessa...
Pari puunkantotelineellistä tervaleppää jo mennyt... kinkun sisälämpö nyt 58C.
Lohelle pantiin ritilänpätkä joka sopivasti pitää ne irrallaan tippuvasta liemestä... kalahan olis toki parasta savustaa roikkumassa joten siinä mielessä väärä tapa...
Kinkun kanssa menee kellonympärystä joten välipalaksi yläritilälle laitettiin kanan koipireisiä. Nam! (huomaa kuvassa miten kananliha (ja sianliha myös) menee vaaleanpunaiseksi savustaessa...
Pari puunkantotelineellistä tervaleppää jo mennyt... kinkun sisälämpö nyt 58C.
Lohelle pantiin ritilänpätkä joka sopivasti pitää ne irrallaan tippuvasta liemestä... kalahan olis toki parasta savustaa roikkumassa joten siinä mielessä väärä tapa...
- Liitteet
-
- Lohiteline
- sIMG_8090.jpg (139.46 KiB) Katsottu 6920 kertaa
-
- sIMG_8089.jpg (169.39 KiB) Katsottu 6922 kertaa
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Re: marttakerho
Kun asumuksen lämpöjä on pitänyt ylläpitää takalla, tulipa seurattua sen lämpöjä. Varaavassa, toissapäivänänä lämmitetyssä, muutaman poltetun pesällisen jälkeen pysyy tulipesän lämmöt varsin pitkään korkeana. Kun savupellit voi laittaa kiinni, lämpö on noin 250°C. Noin 6h myöhemmin yli 150°C. Pataruoka yms pitkää valmistusaikaa vaativalle eväälle oiva paikka hautua.
Karjalanpaistia odotellessa...
Karjalanpaistia odotellessa...
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Re: marttakerho
^ Juurikin tuota tullut välillä harrastettua. Ammupäivästä kun lämmittelee, niin seuraavaksi yöksi on hyvä laittaa joku sian kimpale muhimaan
Pitäisikin taas melkein moinen tehdä.
Pitäisikin taas melkein moinen tehdä.
Kääpiöitä oli kahdeksan ja kahdeksas heistä oli Hullu.
Sheivaa mun dekkii.
Sheivaa mun dekkii.