marttakerho

Italomerkkeihin liittymätöntä keskustelua, aihe on vapaa.
NesteHukka

Viesti Kirjoittaja NesteHukka »

Tää menee nyt ohi aiheen pikkasen, kun ei koske ruokaa suoranaisesti, mutta marttakerho aiheen alle sopii mielestäni kyllä erittäin hyvin.

Yllätyin täysin, kun ostin kokeeksi tällaisen tuotteen: http://www.eettinenluksus.fi/OnneksiOn/ ... uskivi.htm

On meinaan sitten tehokas!
Pari paistinpannuakin, joissa pinnoitukseen alkoi ruoka jatkuvasti tarttua, alkoi toimia tuon jälkeen kuin uusi!
NesteHukka

Viesti Kirjoittaja NesteHukka »

Tuli vahingossa keksittyä aika kätevästi valmistuva herkkuruoka.

Tehdään hyvin maustettu ruskea kastike. Tämän voi tehdä kattilassakin (helppous).
Sitten laimennetaankin se kastike vedellä siten, että ruskistuksen jälkeen laitetaankin noin 3-4 kertaa enemmän vettä, mitä muuten laittaisi.

Tämän jälkeen lisätään jotain tosi tujua, kuten Blair Mega Death kastiketta 0,5-1 teelusikallista käytettyä jauhodesiä kohti.

Yrttimausteita kannattaa heitellä sekaan.

Kun kastike on tuossa vaiheessa, heitetään paistettu makkara (itse suosin HK-sininen tai Wigrenin pikkulenkki), joka on niin halutessaan paistettu (saunoessa voi laittaa kiukaalle foliossa), sekaan. Pestään muutama peruna ja heitetään nekin sekaan. Sitten vaan koko hoito muhimaan liedelle, kunnes perunat on kypsiä, ja ääntä kohti!

Jos edellä mainittua Blairin kastiketta tuli yliannosteltua, niin seuraava lusikallinen meneekin äänettömyyttä kohti :D
Tosiaankin, HUOM, syödään lusikalla makunautinnon maksimoimiseksi!

Miksihän tätä kutsuisi... Ruskeakastikekeitto kuulostaa tylsältä :D
NesteHukka

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja NesteHukka »

Joku TV-kokki taannoin opasti että sitruunamehulla voi saada ruokaan natriumglugamaatin, eri aromisuolan kaltaista makua, ilman että se vie muut maut taka-alalle.

Kokeilin eilen. Paistoin pannulla ranskanperunoita, makkaran ja lihapullan paloja ja paiston loppupuolella puristin kokonaisen sitruunan mehun sinne päälle.
Voin sanoa, että olin todella yllättynyt lopputuloksesta positiivisesti! Se TV-kokki puhui täysin asiaa. Muut mausteet voi puolittaa, kun laittaa sitruunamehua! Einesruuasta tuli lähes kotitekoisen makuista!

...ja vaikka allekirjoituksessani on tuo suolakommentti, niin tosiaan myös suolan vähentämistä ei huomaa, kun laittaa sitruunamehua. Suosittelen!
Avatar
vvieri
GFF
Viestit: 19322
Liittynyt: 20.12.2002 13:06
Paikkakunta: Laihia
Viesti:

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja vvieri »

Kalan ja porsaanfileiden kanssa sitruunaa oon kyllä usein käyttänyt. Täytyy vielä mainita sekin, että sitruunahappo mureuttaa näitä.
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Avatar
Nipa
GFF
Viestit: 3373
Liittynyt: 28.04.2003 23:05
Paikkakunta: Askola

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja Nipa »

Paistetut silakat perunamuusin kera.
Höystönä paistetut suppilovahverot sipulilla ja pekonilla.

Syntisen hyvää :twisted:
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Avatar
vvieri
GFF
Viestit: 19322
Liittynyt: 20.12.2002 13:06
Paikkakunta: Laihia
Viesti:

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja vvieri »

Pekonilla on hassu taito taikoa kaikesta hyvää. 8-)
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
sampsulisami
Viestit: 1914
Liittynyt: 09.04.2012 14:39

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja sampsulisami »

purkki tätä
http://www.kauppahalli24.fi/media/catal ... 7/3704.jpg

3/4 osaa tätä joukkoon
https://ruoka.citymarket.fi/Image/produ ... 037439.jpg

On soppa valmis ja maistui koko porukalle kehujen kera. kantzii testimo jos nopeesti tarttee jotaa vääntää

Edit: vettä kantsii lisätä sopivasti
Bravo t-jet
gsp
Viestit: 31
Liittynyt: 06.10.2014 13:49

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja gsp »

Aika vähän näkyy olevan paistin tekoon liittyviä ohjeita. Itse käytän yleensä ruuanlaittoon tarmoa ja aikaa varsin paljon. Tykkään puhtaista mauista, joita ei teollisilla valmislisukkeilla tuoteta. Riistaa tulee syötyä paljon kun jahtimies. Mutta tässä yksi helppo, mutta taatusti vieraat säväyttävä tapa tehdä "köyhän miehen palvia". Onnistuu jos sinulla on tavallinen savustuspönttö.

Otetaan paisti, mieluusti punaista lihaa, mutta possukin käy. Paisteista parhaiten soveltuu sisäpaisti, mutta kyllä "anopinpaisteista" eli kulma ja ulkopaististakin onnistuu. Kokoa saa olla 0,5 - 1 kg.

Otetaan paisti ja lämäistään se savustuspönttöön. Purua saa laittaa reilummin kuin esim. kalan kanssa.
Pidetään tulilla ja reilulla savulla semmoinen 10 minuuttia.
Paisti pois, sisälämpömittari paistiin ja uuniin pellille 175 asteeseen.
- punainen liha 52 - 55 astetta.
- possu kypsäksi, 75-80 astetta.
Otetaan liha pois ja kääritään tiukkaan monikerroksiseen folioon.
Paketti pistetään jääkaappiin vuorokaudeksi, mieluusti kahdeksi.
Otetaan paisti pois ja viipaloidaan poikkisyyhyn hyvin ohuiksi siivuiksi.
Päälle sormisuolaa ripsotelleen.

Lisukkeiksi sitten mistä nyt sattuu tykkäämään, esim. rosmariini uunijuurekset. Punaviinikastikkeen kun jaksaa keitellä kylkeen, niin jopa.

Toinen versio on sama, jolla tehdään ns. routapaisti. Savustuksen jälkeen paisti upotetaan lämpimään maustelimeen ja nostetaan kylmään. Annetaan olla liemessä väh. 12 tuntia. Näin paistin saa maustettua/suolattua samalla.
Avatar
vvieri
GFF
Viestit: 19322
Liittynyt: 20.12.2002 13:06
Paikkakunta: Laihia
Viesti:

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja vvieri »

Joulukinkkua tässä valmistan... kaapin lämpöjä en vain koko ajan ole saanyt pysymään siinä 90-100 asteen haarukassa joten taitaa kinkun valmistumisajankohta venyä aamuyön puolelle... vielä kun se on 15-kiloinen jötkäle. :D
Liitteet
Kaapin lämpötila
Kaapin lämpötila
sIMG_8077.jpg (111.95 KiB) Katsottu 7007 kertaa
sIMG_8082.jpg
sIMG_8082.jpg (238.15 KiB) Katsottu 7007 kertaa
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Avatar
väisänen
Viestit: 4898
Liittynyt: 11.03.2006 19:29
Paikkakunta: Mynämäki Alkon vieres

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja väisänen »

Miksi Ville väität pontikankeittoa kinkunpaistamiseksi. Hyi hyi.
-Cause my mouth's writing checks that my ass can't cash

-Fiat Croma
-Fiat Uno Fire
-Ja ehkä pian myös turpo uunoilua.
Avatar
vvieri
GFF
Viestit: 19322
Liittynyt: 20.12.2002 13:06
Paikkakunta: Laihia
Viesti:

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja vvieri »

90-100 olis pontikalle liian kuuma, ja miksi keitellä niin kauan kuin Tallink liikennöi. :mrgreen:
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Avatar
väisänen
Viestit: 4898
Liittynyt: 11.03.2006 19:29
Paikkakunta: Mynämäki Alkon vieres

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja väisänen »

Hyvin on sitte naamioitu jos lämpömittarinkin asteikkoa on ronkittu.
Tallink ja tallink haiskahtaa tosiharrastajan selityksiltä.
-Cause my mouth's writing checks that my ass can't cash

-Fiat Croma
-Fiat Uno Fire
-Ja ehkä pian myös turpo uunoilua.
Avatar
vvieri
GFF
Viestit: 19322
Liittynyt: 20.12.2002 13:06
Paikkakunta: Laihia
Viesti:

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja vvieri »

Se vaan on niin ettei näillä etanolin hinnoilla kotipoltto kannattaisi. :D
Kinkun kanssa menee kellonympärystä joten välipalaksi yläritilälle laitettiin kanan koipireisiä. Nam! :mrgreen: (huomaa kuvassa miten kananliha (ja sianliha myös) menee vaaleanpunaiseksi savustaessa...

Pari puunkantotelineellistä tervaleppää jo mennyt... kinkun sisälämpö nyt 58C.

Lohelle pantiin ritilänpätkä joka sopivasti pitää ne irrallaan tippuvasta liemestä... kalahan olis toki parasta savustaa roikkumassa joten siinä mielessä väärä tapa...
Liitteet
Lohiteline
Lohiteline
sIMG_8090.jpg (139.46 KiB) Katsottu 6921 kertaa
sIMG_8089.jpg
sIMG_8089.jpg (169.39 KiB) Katsottu 6923 kertaa
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Avatar
Nipa
GFF
Viestit: 3373
Liittynyt: 28.04.2003 23:05
Paikkakunta: Askola

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja Nipa »

Kun asumuksen lämpöjä on pitänyt ylläpitää takalla, tulipa seurattua sen lämpöjä. Varaavassa, toissapäivänänä lämmitetyssä, muutaman poltetun pesällisen jälkeen pysyy tulipesän lämmöt varsin pitkään korkeana. Kun savupellit voi laittaa kiinni, lämpö on noin 250°C. Noin 6h myöhemmin yli 150°C. Pataruoka yms pitkää valmistusaikaa vaativalle eväälle oiva paikka hautua.
Karjalanpaistia odotellessa... :D
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Stefa
GFF
Viestit: 2765
Liittynyt: 14.09.2003 18:47
Paikkakunta: Mäntyharju

Re: marttakerho

Viesti Kirjoittaja Stefa »

^ Juurikin tuota tullut välillä harrastettua. Ammupäivästä kun lämmittelee, niin seuraavaksi yöksi on hyvä laittaa joku sian kimpale muhimaan :P

Pitäisikin taas melkein moinen tehdä.
Kääpiöitä oli kahdeksan ja kahdeksas heistä oli Hullu.
Sheivaa mun dekkii.
Vastaa Viestiin