Sivu 1/1

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

ViestiLähetetty: 14.06.2014 23:56
Kirjoittaja GFF
Henkilötietolain (24.4.1999/523) 10 §:n tarkoittama ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.
Henkilötietolaki määrää, että ATK:n avulla ylläpidettävästä henkilörekisteristä on tehtävä rekisteriseloste.

FiatForum -keskustelufoorumin rekisteriseloste:

    1.) Rekisterin pitäjä
    - tapi0, Tapio Laihinen, gff(a)gruppofiatfinlandia.fi

    2.) Rekisterin käyttötarkoitus
    - FiatForum -keskustelufoorumin käyttäjien tunnistus

    3.) Rekisterin tiedot
    - Tunnistusta varten talletetaan ip-osoite, käyttäjänimi, sähköpostiosoite.
    - Lisäksi tallennetaan (jos käyttäjä nämä vapaaehtoisesti antaa) ICQ Numero, AIM osoite, MSN Messenger, Yahoo Messenger, Kotisivu, Paikkakunta, Ammatti, Harrastukset.

    4.) Säännönmukaiset tietojen luovutukset
    - Käyttäjälle itselleen.
    - Muille käyttäjille foorumin haun kautta (käyttäjä voi itse määritellä, minkä verran tietoja muille näytetään).
    - Tietoja ei tulla luovuttamaan ylläpitäjien toimesta ulkopuoliselle taholle ilman rekisteröidyn nimenomaista suostumusta.
    - Tietoja ei luovuteta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

    5.) Rekisterin suojauksen periaatteet ja rekisteröidyn (käyttäjä) oikeudet
    - Käyttäjillä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana.
    - Käyttäjä voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.
    - Käyttäjä voi määritellä omat tietonsa osittain salaisiksi, jolloin ne eivät näy kaikilta osin toisille käyttäjille.
    - Käyttäjä voi valita myös näkyykö kirjautuminenkaan (paikalla olo) muille käyttäjille.
    - Käyttäjä voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.
    - Käyttäjä voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.
    - Käyttäjällä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.
    - Käyttäjällä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa.
    - Jos käyttäjää koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.
    - Käyttäjällä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.
    - Käyttäjällä on oikeus tehdä tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

    Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

    6.) Muutos-, poisto- , korjaus- ja kieltopyyntöjen toimittaminen
    - Kaikki rekisterinpitäjän henkilötietojen käsittelyyn esitettävät toimenpiteet ja tiedustelut tulee esittää kirjallisesti.
    - Kirjallinen esitys / pyyntö tulee toimittaa kohdan 1. rekisterin hoitajalle sähköpostitse.
    - Suosittelemme käyttämään http://www.tietosuoja.fi:stä löytyvää lomakepohjaa.
    - Reagoimme pyyntöön 30pv aikana.

    7.) Tietojen säilytysaika
    - Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan, kuin käyttäjä on rekisteröityneenä. Huomioon ottaen mitä muut säilytysvelvollisuuteen vaikuttavat tekijät määrää.