Pohjalevyn vedenpoistoreijät

Tekniikkaan ja virittämiseen liittyvää keskustelua. Tee-se-itse jutut, rakentelu- ja korjauskysymykset.

Pohjalevyn vedenpoistoreijät

ViestiKirjoittaja woimasavu » 14.12.2017 18:48

Tässä vuoden verran tapelleena ja ihmetellessä vänkärinpuolen lattiamattojen märkyyttä, huomasin tänään että vänkärin penkin ja samanpuolen takapenkin alla suoraan pohjalevyssä on jonkilaiset kanjonit eli syvennykset pitkittäissunnassa päästä päähän ja näiden kahden rinnakkaisen syvennyksen kohdilla on jonkinlaiset läpiaukot (4kpl edessä/takana) jotka massattu joskus umpeen. Aukasin kyseiset aukot ja vedet rupes tyhjenemään norona. Auto on fiat idea joka on punton pohjalevyllä. Onko punto mk2:sessa tuollaisia vedenpoistoreikiä ja tuleeko vesi sinne esim. kynnyskoteloiden sisäpuolisista reijistä kun näyttää olevan kotelot mallia sisäänhengittävät?

tuossa kuvaa taimmaisista reijistä?

http://aijaa.com/NAcZTT
woimasavu
 
Viestit: 88
Liittynyt: 08.02.2017 19:16

Re: Pohjalevyn vedenpoistoreijät

ViestiKirjoittaja jonik » 14.12.2017 21:24

On Puntossa nuo samat, vedin massalla umpeen. Ei ole ollut ongelmia ja aikaa reilu 5 vuotta.
jonik
 
Viestit: 180
Liittynyt: 12.09.2011 22:25
Paikkakunta: Ähtäri/Seinäjoki

Re: Pohjalevyn vedenpoistoreijät

ViestiKirjoittaja Sämpy » 14.12.2017 21:43

Luulisi että se vesi tulee jostain muualta, kuten ilmastoinnin vedenpoisto lämppäriltä tukossa, lämppärin ilmanottokaukalossa roskia, tuulilasi vuotaa, takavalon koritiiviste vuotaa tms. Päätyy vaan sinne lattialle alimpaan kohtaan. Ne tulpat on tarkoitus olla tukossa koska autoon ei ole tarkoitus tulla vettä sisälle.

Asiakkaan Audista kun oli se ilmastoinnin kondenssivesiputki tukossa, asia huomattiin vasta kun vesi nousi takajalkatilassa maton yläpuolelle. Maton alla on n. 8cm pehmusteet ja esimerkiksi vaihteiston ohjausyksikkö.. sitä vettä oli mattojen poistamisen jälkeen lattialla n. 20 litraa. Mattoa kuivatettiin kuivauskaapissa reilu viikko. Kondenssivesiputken putsasin purkamalla lämppäriä kun tuossa V6/quattro mallissa sitä ei löytynyt alakautta tulipellin ja tulipellin lämpösuojan välistä.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Sämpy
Moderaattori
 
Viestit: 6290
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Tuulos

Re: Pohjalevyn vedenpoistoreijät

ViestiKirjoittaja woimasavu » 15.12.2017 09:42

Tuulilasi juuri uusittu se ei vuoda. Ei ole reikiä pohjassa sekä kurkattu sisälokasuojan taakse että läpivientikumi ok. Kauklot puhtaat ja ac kondenssivedenpoisto ok. Vesijohtovedellä kun vartin kastelee ei vuoda mistään. Ovien ja kynnyskoteloiden vedenpoistoreijät on auki. Penkit käytettetty irti+verhoilu, mistään ei löydy mitään :lol: Avasin nuo vedenpoistoreijät nyt jotta ei tarvitse lattiakaivoa asentaa. Siis todella mystinen juttu. Vesi tulee sisään vain ajaessa sateella.
woimasavu
 
Viestit: 88
Liittynyt: 08.02.2017 19:16

Re: Pohjalevyn vedenpoistoreijät

ViestiKirjoittaja Neverth » 15.12.2017 22:18

Nuo reiät ovat olleet tehtaalla korin tyhjentämiseen upposinkityksen jäljiltä.

Vuodoista paha sanoa. Mazdan avolavassa sama, vaikka on lyhyt koppi ja sen päälle valutettu vettä niin ei löydy mistä menee sisään.
Menee johonkin ja jarruttaessa tulee lattialle.
Neverth
 
Viestit: 293
Liittynyt: 03.11.2012 15:45

Re: Pohjalevyn vedenpoistoreijät

ViestiKirjoittaja Sämpy » 16.12.2017 00:16

Ovitiivisteet rikki? Nykyään kun ei ole tippalistoja, voi noistakin vuotaa ajon aikana. Ilmeisesti vettä oli jo ennen lasin vaihtoa. Ja tosiaan takavalojen kauttakin on vuotanut, mutta outoa että tulisi ajon aikana. Eikä ole kattoluukkua, katon läpi porattua antennia? Tai ilmanottokaukalossa kumminkin jotain sitten pielessä. Ohjausakselin läpivienti? Takapyöräkotelo ruostunut tankin täyttöputken tietämiltä, sehän kerää kuraa?
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Sämpy
Moderaattori
 
Viestit: 6290
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Tuulos

Re: Pohjalevyn vedenpoistoreijät

ViestiKirjoittaja woimasavu » 16.12.2017 08:16

ovitiivisteet kunnossa. Tää idea on malliesimerkki autosta joka ei ruostu, tää on oikeasti ruosteeton, laatupeli :thumb:

Täytyy tarkastaa nuo takavalon tiivisteet. Hieman alempana kuin puntossa mutta voi olla mahdollinen vuotopaikka. Joo vuosi jo ennen tuulilasinvaihtoa. Täytyy jättää nyt varmuudeksi nuo etummaiset vedenpoistoreijät hieman auki jotta kanjonit tyhjenee eikä jää vesi seisomaan. Tutkimukset jatkukoon. Autoksi tää idea on niin pirun hyvä muuten että vaihtoon sitä ei laiteta :thumb:
woimasavu
 
Viestit: 88
Liittynyt: 08.02.2017 19:16

Re: Pohjalevyn vedenpoistoreijät

ViestiKirjoittaja Sämpy » 16.12.2017 08:32

Onhan se hyvä auto, mutta oli pirun kallis uutena niin aika harvoin noita näkee.

Mitä vielä löysin, niin jos oven alareunassa olevat vedenpoistoreiät olisi tukossa? Tai voiko etulokasuojien alaosat olla suunniteltu tiiviiksi ja siellä on vain pieni reikä veden poistolle niin nekin voisi tulvia jos sinne menee lehtiä.

Jollakulla maailmalla oli sama ongelma Ideassa, mutta siihen ketjuun ei tullut mitään lopullisia vastauksia.

Pitäis tietää miten lämppärin ilmanotto on suunniteltu, että voiko siellä jokin vuotaa kun ajossa vesi vaeltaa enempi ilmakaukalossa. Tai minne vedenpoisto menee, putkella konetilaan vai sivuille lokasuojien taakse. Jos se menee konehuoneeseen, niin voisiko ajossa mennä auton alle keskitunnelin suuntaan ja siellä olisi pääsy sisään. Kaverilla on Fiorino niin siinä on vähän suunnittelulapsusta kun pienessä alamäessä missä se pitää parkissa, sulamisvedet valuu ilmakaukalosta ohjausvaihteelle ja kuorruttaa sen talvella jääkerroksen sisään. Maahantuoja koitti niitä sitten fiksata huonolla menestyksellä.

Pieniä paloja talouspaperia sinne tänne ovitiivisteitten väliin, kojelaudan alle yms kertomaan missä vesi kulkee?
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Sämpy
Moderaattori
 
Viestit: 6290
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Tuulos


Paluu Tekniikka ja virittäminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot]