Grande Punto 1.2 hammashihnan vaihto

Tekniikkaan ja virittämiseen liittyvää keskustelua. Tee-se-itse jutut, rakentelu- ja korjauskysymykset.

Grande Punto 1.2 hammashihnan vaihto

ViestiKirjoittaja -jamo- » 14.08.2018 20:48

Kymmenen vuoden sitikka-ajan jälkeen tuli tänään palattua Fiat maailmaan Grande Punto 1.2 2008 myötä. Koska uuden menopelin huoltokirjaa ei ihmeemmin ole viime vuosina täytelty niin ajattelin ensi töikseni vaihdattaa/vaihtaa jakohihnan ja kilkkeet.

Homma näyttää aika yksinkertaiselta, joten houkuttaisi säästää ja kokeilla tehdä vaihto itse. Jonkin verran on sitikoiden ja aiempien Fiatien myötä tullut kaikenlaista remppaa tehtyä joten jonkinlaista kokemusta on kertynyt. Jakohihnaa en ole kyllä koskaan vaihtanut. Onko odotettavissa kohdata jotain yllättäviä ongelmia jos teen ilman erikoistyökaluja ihan vaan merkkaamalla uuteen hihnaan vanhan perusteella merkit ja siitä sitten samoille hihnapyörien hampaille? Youtube on tietysti ohjevideoita pullollaan, mutta mielellään kuulisin kokemuksia tai näkemyksiä aiheen tiimoilta ennen mahdollista työhön ryhtymistä.

Tallia ei kerrostalo-asukilla tietenkään ole, joten ihan vaan parkkipaikalla meinasin väkertää. Olisiko ensikertalaiselta ehkä joku neljän tunnin homma..?
Can Clip (Renault, Dacia)
Lexia+PP (Citroen, Peugeot)
MultiEcuScan (Fiat, Lancia, Alfa)
AutoComPro (Kaikki merkit)
Vantaa
-jamo-
 
Viestit: 25
Liittynyt: 14.08.2018 20:15

Re: Grande Punto 1.2 hammashihnan vaihto

ViestiKirjoittaja -jamo- » 16.08.2018 22:14

Tänään tuli jakopää tehtyä. Eipä lopulta ollut kummoinenkaan homma. Kuutisen tuntia siinä kaikkiaan meni eikä varsinaisia ongelmakohtia tullut vastaan. Kannatti vaihtaa heti pari päivää auton oston jälkeen kun hihna oli pykinyt ja murtunut ihan jokaisen hampaan kohdalta, kudokset vaan paistoi halkeamista. Varmasti olisi katkennut muutaman sadan kilsan sisään. Eilen vaihdoin öljyt ja tulpat ja suodattimet. Kyllä nyt kehrää.

Kuva

Kuva

Kuva

Tästä se Fiat-taival taas alkaa.
Can Clip (Renault, Dacia)
Lexia+PP (Citroen, Peugeot)
MultiEcuScan (Fiat, Lancia, Alfa)
AutoComPro (Kaikki merkit)
Vantaa
-jamo-
 
Viestit: 25
Liittynyt: 14.08.2018 20:15


Paluu Tekniikka ja virittäminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], TfP-Motors