Punto Evosta kysyttävää

Yleistä keskustelua Fiateista, mielipiteitä, kysymyksiä (ei tekniikka) yms.

Punto Evosta kysyttävää

ViestiKirjoittaja ArtoK » 28.06.2018 10:37

Tulin ostaneeksi 2011-mallisen Punto Evon 1,4-litraisella kahdeksanventtiilisellä bensakoneella.
Muutama kysymys on nyt vailla vastausta:
Kesärenkaat ovat alumiinivanteilla kokoa 175/65-15, ilmeisen vanhat, mutta kelpaavat tämän kesän. Rengasmelu on melkoinen huonolla pinnalla, mutta vähäinen juuri lasketulla asfaltilla.
Kannattaisiko seuraavaksi ostaa 175/70-15-kokoiset renkaat? Aiempien kokemusten mukaan ne ovat paljon hiljaisemmat kuin matalampiprofiiliset 65-sarjalaiset. Kai 175/70-15-kokoiset mahtuvat pyörimään Evon alla?
Entä talvirenkaat? Auton mukana tulivat 185/60-15-kokoiset melko paljon nastoja menettäneet renkaat peltivanteilla. Onko kokemuksia Puntosta kitkarenkailla?
Toinen asia on ratin vasemmalla puolella olevat pieni aukeava säilytyslokero. Se ei tahdo pysyä kiinni ilman teipinpätkää. Ehjän luukun voisi joskus saada purkamosta, mutta millä kikalla luukun saa irti?
Kolmas kysymys koskee päiväajovaloja (huomiovaloja). Ohjekirjan mukaan joissakin malleissa on huomiovalot, joissakin (kai) ei. Mistä tiedän, onko minulla?
Ohjekirjan mukaan käänsin auton käydessä valoviiksestä päälle sen pyöreän ympyrän ajovelojen ja parkkien vieressä, mutta mitään ei nokalla syttynyt. Toisaalta jonkin valovian merkkivalo palaa koko ajan. Ilmoittaneeko huomiovalojen polttimoiden palamisesta?
ArtoK
 
Viestit: 3
Liittynyt: 16.11.2017 12:18

Re: Punto Evosta kysyttävää

ViestiKirjoittaja fico » 28.06.2018 18:43

Itellä on Punto 1.2 vuosimallia 2013. Puskureita lukuunottamatta tämä on kai ihan samanmoinen, joten kerronpa omista kokemuksistani.
Rengasmelun vaihtelu tienpinnan mukaan on tuttu ilmiö. Kesärenkaina on ensiasennus-Goodyearit kokoa 185/65-15. Netistä löytynee rengaskokotaulukkoja, että voi verrata paljonko noissa on kokoeroa. Mittarivirhe näillä renkailla on kaupunkinopeuksissa suorastaan ärsyttävän pieni.
Talvirenkaina on Nokian R2 kitkat kokoa 175/65-15. Pidon puolesta on pärjännyt ihan hyvin, vaikka ovat jo auton ikäiset. En tiedä onko vaan tämän rengasmallin ominaisuus, mutta takana on oltava suuremmat rengaspaineet kuin edessä, jos mielii suoralla tiellä mennä suoraan. Jousitusmukavuus näissä on selvästi huonompi kuin noissa kesärenkaissa.
Sen säilytyslokeron takanahan on OBD-liitäntä, joten katsastusmieshän taitaa nykäistä sen lokeron ihan kehyksineen irti koodien lukua varten.
Jos huomiovalot on, niin polttimot kyllä näkyy umpioiden ulkoreunan puolella. Grande Puntoissa on vilkut siinä kohtaa. Huomiovalot täytyy aktivoida valikosta, joka aukeaa painamalla MENU-painiketta sen äskenmainitun lokeron yläpuolella. Aktivoinnin jälkeen ne palaa viiksen 0-asennossa.
Palaneen polttimon merkkivalo palaa tässäkin toisinaan. Kuumina kesäpäivinä lähes aina, mutta talvisin pysyy pimeänä ellei ole äkkinäisiä lämpötilan vaihteluja. Vaihtelin polttimoita ja rassasin liittimiä, mutta apua siitä ei ollut. Aina on kaikki valot toimineet kyseisen merkkilampun loimottaessa.
Tässäpä näitä, pitkäaikaisen käyttäjän kokemuksia.
fico
 
Viestit: 7
Liittynyt: 22.07.2004 21:23
Paikkakunta: Kouvola


Paluu Yleinen Fiat-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä