Punton avaimet

Yleistä keskustelua Fiateista, mielipiteitä, kysymyksiä (ei tekniikka) yms.

Punton avaimet

ViestiKirjoittaja ArtoK » 16.11.2017 12:31

Ostin kolmisen vuotta sitten vuoden 2002 mallisen 60-heppaisen Punton. Sen mukana tuli kolme avainta: kaksi oviin ja takaluukkuun, kolmas virtalukkoon. Siitä on kaiketi pääteltävissä, että auton virtalukko on joskus vaihdettu, vai onko?

Haluaisin teettää toisen virta-avaimen siltä varalta, että ainoa katoaa tai vahingoittuu. Osaatteko neuvoa? Onko jo tuon ikäisen Punton avaimessa elektroniikkaa, joku siru tms.? Vaatiiko auto niin sanotun koodatun avaimen toimiakseen vai toimiiko se esimerkiksi avainsuutarin tekemällä Fiatin avaimen kopiolla? Jos virtalukko on vaihdettu, riittääkö nykyinen avain kopion teeettämiseen ja missä sellaisen voi tehdä? Paljonko mahdollisesti maksaa?
ArtoK
 
Viestit: 3
Liittynyt: 16.11.2017 12:18

Re: Punton avaimet

ViestiKirjoittaja Kilpeero » 16.11.2017 16:38

Hei.
Oikein olet päätellyt, tuon ikäisessä puntossa on käytössä järjestelmä joka vaatii vain yhden avaimen. Siitä päätellen joko virtalukon tai ovien mekaaniset osat on vaihdettu. 2002 punton ajonesto on toteutettu tunnistesirulla joka on virtalukon avaimen sisällä , itse antenni joka poimii singaalin on virtalukon kehällä siellä ohjauspylvään muovien sisällä.
Mekaanisen avaimen voi kyllä teettää ja toimii virtalukossa , ainut ongelma tulee siitä että siinä ei ole tunnistesirua joita käsitääkseni on vain yksi kappale olemassa ja tarkoitushan olisi teettää vara-avain, eli mekaaninen avain toimii , mutta ilman tunnistetta auto ei suostu käynnistymään.
Ratkaisu olisi esim: pysyvästi kiinnittää tunnistesiru antenniin jolloin pelkällä mekaanisella avaimella ajokki käynnistyy . Toinen vaihtoehto on hommata tunnitesiru ja koodata se ajokkiin sopivaksi ja istuttaa se teetettyyn avaimeen , tarjolla on Fiatin avainaihioita joissa on jo valmiiksi paikka tuolle sirulle , sekä tyhjiä tunnistesiruja jotka voi koodata autoon sopivaksi.
Itse valitsisin tuon sirun kiinnittämisen antenniin , vaikka riski luvattomasta käyttöönotosta hieman voi kasvaa.
J.K.
Kilpeero
 
Viestit: 260
Liittynyt: 17.08.2005 19:05
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Yleinen Fiat-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä